DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Berger: Szégyenletes lesz, ha Ocon ülés nélkül marad

2018 őrült pilótakeringőjének legnagyobb vesztese könnyen lehet, hogy a Force Indiánál a körülményekhez képest zseniális eredményeket hozó Esteban Ocon lesz. A DTM-főnök Gerhard Berger reméli, a francia talál magának helyet.

Évek, sőt, talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy évtizedek óta példátlan az az átrendeződés, amelynek most szemtanúi lehetünk a 2019-es F1-es mezőnnyel kapcsolatban. A Mercedesen kívül gyakorlatilag mindenhol új pilótapárossal vágnak majd neki 2019-nek, és csak azért nem beszélhetünk a németeken kívül a teljes mezőnyről, mert vannak olyan istállók, ahol még nem jelentették be a végleges jövő évi felállást.

Bár a Force Indiánál második teljes F1-es szezonját töltő (és milyen jól töltő!) Esteban Ocon még bízik a legjobbakban, azzal, hogy egyre több helyen van meg a két pilóta, a francia előtt folyamatosan csukódnak be az ajtók, így pedig 2019-re az a sokak szerint borzalmas forgatókönyv is előfordulhat, hogy az egyébként a lehetőségekhez képest nagyszerű eredményeket hozó Oconnak nem lesz helye a 2019-es rajtrácson.



A DTM első embere, az F1-ben korábban a Toro Rosso csapatfőnökeként tevékenykedő Gerhard Berger mindenesetre reméli, ez a forgatókönyv nem valósul meg, még úgy sem, hogy bár mindenki elismeri, kiváló versenyzőről van szó Ocon személyében, a Mercedes-juniorprogramos kapcsolat komoly visszatartó erő mindenkinél. A másik nagy ígéret Mercedes-junior, Pascal Wehrlein a lehetőségek hiánya miatt kénytelen volt visszatérni a DTM-be, na de mi lesz Oconnal?

„Remélem, nem (tér vissza a DTM-be), mert ez azt jelentené, hogy nem jutott neki hely az F1-ben. Ez szégyenletes lenne a Formula-1 szempontjából, ha egy ilyen tehetséget elpocsékolnának” - mondja az osztrák vezető, akit a Motorsport.com portál idéz. „Fordítva kellene ennek működnie, szeretnénk, ha a mi versenyzőink kapnának lehetőséget az F1-ben, ugyanis rengetegen vannak ehhez elég jók.”

Esteban Ocon egyébként a nehéz helyzet ellenére optimista, erről egy Twitter-bejegyzésben írt: „Ez nem az a pillanat, amikor feladom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: