DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez nem menne vissza a McLarenhez

Két új pilótával vág neki a wokingi alakulat a 2019-nek, így több név is felmerült náluk, amíg nem volt biztos Alonso és Vandoorne pótlása. Perez tagadja, hogy szívesen térne vissza régi csapatához.

A mexikói versenyző egy évet töltött a McLarennél 2013-ban, és tény, hogy nem váltotta meg a világot a wokingiakkal. Legjobb helyezése egy ötödik pozíció volt az Indiai Nagydíjról, amit rá egy évre új és jelenlegi csapatával már a következő évben felül tudott múlni. Harmadik futamán a Force Indiával már dobogón ünnepelhetett Bahreinben.

A csapat nemrég csődeljárás alá került, amitől sikerült megmenekülniük Lawrence Strollnak köszönhetően, és úgy néz ki, a tulajdonosváltás ellenére Sergio Perez megtarthatja állását.

 perez-nem-menne-a-mclarenhez



Ellenkező esetben a mexikói versenyző viszont nem feltétlen maradt volna ülés nélkül, hiszen elmondása szerint a McLarentől is megkeresték az utóbbi időben: „Volt érdeklődés, de csak a részükről, az enyémről nem. Már tudom, hol akarok lenni a jövőben. Megvan a szerződésem, és nem is fogok változtatni rajta, nem érdekelt, van-e náluk hely.”

„Elégedett vagyok a helyzetemmel, és nincs miért távoznom. A McLaren éppen egy reformon megy keresztül, ami eltart egy ideig” – ecsetelte az okokat a mexikói, miért nem akar visszamenni egykori csapatához.

„Úgy gondolom, ha nem mehet az ember a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz, akkor nehéz jobb csapatot találni annál, ahol én épp vagyok.” Hivatalos bejelentés viszont még nem született Sergio Perez szerződéshosszabbításáról, de nagy tétben lehetne fogadni a maradására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: