DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull-osok nem számítanak Monaco ismétlésére

Szingapúr karakterisztikája leginkább Monte-Carlóhoz hasonlítható, márpedig ott eddigi legjobb nagydíját teljesítette a Red Bull. Ricciardo és Verstappen kételkednek az újrajátszásban.

A Red Bull fölényes szereplést produkált a Monacói Nagydíjon: Daniel Ricciardo mindhárom szabadedzésen, az időmérőn, majd a futamon is első helyen végzett. Az ausztrál pilóta annak ellenére nyerte a versenyt, hogy MGU-K-ján műszaki probléma jelentkezett és nyolcból csupán hat sebességi fokozata működött. Max Verstappen is az élmezőnyben végezhetett volna, ha nem töri össze autóját a szombati szabadedzésen, ezért pedig kénytelen az utolsó rajtkockából indulni.

„Úgy érzem, a Ferrari fejlődött Monaco óta, és bár mi is javultunk, de nem olyan sokat, mint ők” – idézi a racefans.net Ricciardót, akinek monte-carlói pole-ja továbbra is a Red Bull egyetlen 2018-as rajtelsősége. „Monacóban volt egy kisebbfajta előnyünk hozzájuk képest, de Szingapúr talán nem lesz annyira erős számunkra, mint az a verseny.”



„Ezzel együtt azt mondanám, hogy a Ferrari a favorit Szingapúrban, de majd meglátjuk. Remélhetőleg eléggé szoros lesz” – fejtegette az erőviszonyokat az elmúlt három Szingapúri Nagydíj mindegyikén másodikként végző Ricciardo.

„Azt hiszem, soha nem lesz olyan jó versenyünk, mint Monacóban” – mondta a csapat másik pilótája, Max Verstappen, aki a hercegségben a 9. pozícióig tudott felzárkózni. „Az biztos, hogy Szingapúrban közelebb leszünk, mint a legtöbb versenyen. Sok végeredmény elképzelhető, ha számolunk a safety carral, stratégiával.”

„Talán pole-pozíciót szerezni kicsit nehezebb lesz, mert a motorjaikkal elég nagy lépéseket tettek meg. Arra számítok, hogy ez ki fog jönni Szingapúrban, ahol van pár egyenes, melyekben számíthat a motorerő. De ha három-négy tizeden belül tudunk lenni, az már jó lesz” – fejtegette Verstappen, mekkora lemaradás megengedett az 5065 méteres pályán a kvalifikáción, hogy a futamon még lőtávolban maradjanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: