DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Todt: Marchionnéval sokat veszített az F1

Hatalmas sokk érte a Ferrarit, hiszen elnökét veszítette el július 25-én. Jean Todt utolsó közös vacsorájukat idézte fel, amikor a Formula-1 jobbá tételéről diskuráltak az olasszal és Chase Carey-vel.

Egy szerencsétlen műtétnek köszönhetően veszítette életét Sergio Marchionne a nyár közepén: komplikáció lépett fel a vállműtétjénél, ami miatt kómába esett, ebből pedig már nem tudott felébredni.

Jean Todt így emlékszik vissza az utolsó közös vacsorájára az olasz szakemberrel: „Június 28-án együtt vacsoráztunk a genovai irodámban. Ott volt ő, Chase Carey és én, az F1 jövőjéről beszélgettünk. Egy nappal később küldött egy SMS-t, amiben azt írta, hogy jól érezte magát, és pozitív irányba vihetjük együtt a sportot.”

 todt-marchionnerol-2018



„Normális esetben ez a vacsora az Osztrák Nagydíj vasárnap estéjén történt volna meg, de küldött nekem egy üzenetet, hogy akkor nem lesz jó neki, és megejthetjük-e korábban a dolgot. Így történt meg 28-án” – ecsetelte tovább az este körülményeit a francia.

„Ezekben a dátumokban biztos vagyok, de azt nem tudom, mikor ment pontosan a kórházba. Aztán pedig megtörtént a tragédia. Hatalmas veszteség ő, és nemcsak azért, amit a gyárért tett, hanem a sport iránti szenvedélye és a stílusa miatt is. Egy remek személyiséget ismertem meg általa. Dolgoztam vele korábban, mielőtt az FIA elnöke lettem. Nem mindig értettünk egyet, de a végén nagyon megkedveltem és tiszteltem őt” – zárta gondolatait Todt Marchionnéról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: