DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Haas: A Renault lassabb, így panaszkodik

Az amerikai istállót kizárták az Olasz Nagydíjról szabálytalan padlólemez miatt, amire a francia gárda hívta fel az FIA figyelmét. Günther Steiner mondta el véleményét az elmúlt napok eseményeiről.

A Haas egy hatodik helyet vesztett el Monzában, Romain Grosjean ugyanis ebben a pozícióban intették le a versenyen. Nagyon jól jött volna a csapatnak ez a néhány pont, sőt holtversenyben lettek volna a konstruktőri negyedik pozícióban a Renault-val.

A francia csapat azonban óvást intett az eredmény ellen az FIA-nál, ami meg is tette hatását: Grosjean padlólemeze tényleg nem volt teljesen szabályos, így kizárták a franciát a futamról.

Az amerikaiak csapatfőnöke, Günther Steiner így látja az esetet: „Ha nem tudnak legyőzni (a Renault) a pályán, akkor megpróbálnak keresni valamit. Úgy látszik, most ez történik. Keményen kell dolgozni ahhoz, hogy irigyek legyenek ránk. Mi inkább dolgozunk, és még jobban harcolunk ezután.”

 haas-a-renault-rol-2018



„Néha ezt teszi az ember (bepanaszolja a másikat). Így is hozzá lehet állni a versenyzéshez. Ez a helyes cselekedet? Ezt mindenki döntse el maga” – folytatta odaszúrva egy kissé a francia gárdának Steiner.

A Haas csapatfőnökét arról kérdezték, milyen hatással lehet az esemény csapatára: „Ez nem zavar engem, mert az embereim tudják, hol kell a legtöbb erőfeszítést tenniük. Nincs semmi baj ezzel az egész helyzettel, mi mindig megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni, a többi dolgot pedig figyelmen kívül hagyjuk.”

A csapat egyébként fellebbezett a döntés ellen, így még nem jelenthetjük ki, hogy végleges a jelenlegi pontállás, miszerint 10 pont van (a kizárást beleszámítva) a Haas és a Renault között. A fellebbezés eredményére még várni kell néhány napot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: