DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brown: Alonso jó példa a fejlődésünkre

A McLaren vezérigazgatója szerint Fernando Alonso azért érzi remekül magát a csapatban, mert az utóbbi tíz évben ezen a téren sokat fejlődtek. Nagy kár, hogy ez a teljesítményben nem jelenik meg.

Zak Brown szerint komoly kontraszt figyelhető meg ahhoz képest, ahogy a kétszeres világbajnok spanyol még első mclarenes korszakában (2007-ben) viselkedett. Folyamatos volt a harc Lewis Hamilton ellen a pályán és azon kívül is. Az istállón belüli hangulat pocsék volt és végső soron mindkét világbajnoki címet odaajándékozták a Ferrarinak.

Tavaly óta azonban a wokingi gárda belső működése megváltozott, Alonso pedig a legjobb példa arra, hogy mindez pozitív irányban befolyásolta az istállón belüli hangulatot. Harmonikus, remek atmoszféra, ami sokkal jobbat tesz a pilóták lelkének, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Igaz, hogy egy, korábban a csapatnál dolgozó szakember szerint éppen hogy rossz irányba halad a McLaren, mivel Brown olyan vezető, aki nem elég erős és tapasztalt ehhez a munkához.

Alonso sokat mosolyog, bár biztosan nem az idén elért eredmények miatt


„Szerintem Alonso az egyik legjobb példa arra, hogyan működik a McLaren manapság. Egyértelmű, hogy amikor Fernando bő tíz éve is itt volt, akkor a kapcsolat nem működött. Most pedig, három ennyire gyenge évadot követően alig lehet ráismerni. Szinte soha nem láthattuk a spanyolt ennyiszer mosolyogni, mint az utóbbi időszakban” – nyilatkozta Zak Brown.

„Ez azért történik így, mert nagyobb szabadságot hagyunk neki, úgy dolgozik, ahogy ő szeretne és ebből mi profitálunk a legtöbbet. Lando Norrisszal ugyanez történik majd, nagyobb szabadságot hagyunk neki, bár minden pilóta más. Megpróbálok olyan környezetet teremteni, ami mindkét pilótánknak egyformán kellemes és a lehető legjobban működik.”

„Lando, korához képest rendkívül érett, versenykörülmények között is. Egészen nyugodt, sosem látjuk őt idegesnek, nyugtalanságnak nyoma sincs. Ahogy a monzai szabadedzésen dolgozott, az semmiben sem különbözik attól, mint amit a Formula-3-ban láthattam tőle. Így valószínűleg jobban viseli majd a nemsokára bekövetkező nehéz időszakokat, mert nem kétséges, hogy még lesznek” – tette hozzá a vezérigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: