DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Szingapúr fekszik nekünk

Max Verstappen úgy érzi, mindenképpen a dobogóért harcolhat Szingapúrban, a technikás aszfaltcsík ugyanis sokkal jobban fekszik a Red Bullnak. Akár még a győzelem esélyét sem zárja ki.

Sokáig füstölgött Max Verstappen, monzai büntetése miatt, élesen oda is szólt Valtteri Bottasnak a héten. Ugyan harmadikként intette le a kockás zászló, mégis a plusz öt másodperc miatt végül be kellett érnie az ötödik hellyel, amit nehezen nyelt le, mivel napokkal később is úgy gondolta, hogy jogtalanul büntették.

Most már igyekszik előrefelé tekinteni, jóval komolyabb esélyekkel is rendelkezik a következő versenyhelyszínen, a Red Bullnak ugyanis hagyományosan fekszik a szingapúri, sok kanyarral tarkított, nagy leszorítóerőt igénylő pálya. A húszéves holland szerint itt végre megmutathatják, remek eredményt vár.

Verstappen mindenképpen dobogóra állna Szingapúrban


„Az egész gárda alig várja már a szingapúri futamot, mivel tudjuk, hogy itt kiváló esélyünk mutatkozik egy kiemelkedő eredmény elérésére. A múltban rendre erősek voltunk ezen a pályán, úgy vélem, idén is a dobogóért harcolhatunk” – fogalmazott Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

„Élvezem itt a vezetést, kanyargós, hepehupás pálya, de ez még érdekesebbé teszi, hogy megtaláljuk az autó megfelelő beállítását. A fizikális kihívás? Az éjszakai verseny és a magas hőmérsékletek miatt a határokat feszegetjük, számomra Szingapúr a szezon legnehezebb versenye ilyen téren.”

„Jó ideje készülök rá. Az éjszakai futam eléggé más érzés a mesterséges fények miatt. A legtöbb versenyhez képest egészen más látványt nyújt” – tette hozzá Verstappen, aki tavaly az első sorból startolhatott, ám rajtbalesetbe keveredett Sebastian Vettellel és Kimi Raikkönennel (majd magukkal sodorták Fernando Alonsót is) és mindannyian kiestek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: