DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Küszöbön Robert Kubica visszatérése

A Williams F1-es helyettes csapatfőnöke biztosra veszi, hogy Lance Stroll távozik az alakulattól - ha ez megvalósul, akkor az is egyértelmű, hogy ki léphet a helyére, Szergej Szirotkin mellé.

Az egykor szebb napokat is megélt istálló első kettős pontszerzésének örülhetett Monzában, ám a paddock egészen más okból emlegeti a grove-iakat. Miután a Lawrence Stroll nevéhez köthető befektetőcsoport megvette a Force Indiát, minden bizonnyal javában dolgoznak azon, hogy hogyan csináljanak helyet Lance Strollnak. „Nem tudjuk mikor, de minden bizonnyal a Force Indiához fog igazolni, miután az édesapja átvette a csapatot” – nyilatkozta Claire Williams a Speedweeknek a kanadairól.



„Mindkettejüknek sok sikert kívánunk, de semmi sem fog történni azon kívül, hogy egy pilóta elmegy, és egy másik foglalja el a helyét.” Persze adja magát a kérdés, hogy ki lehet az a valaki? Támogatói miatt Szergej Szirotkin biztosan marad, így a tartalékpilótát léptethetik elő a Williamsnél. „Ha Lance valóban távozik a Force Indiához, valószínűbb, hogy Robert Kubica foglalja majd el a helyét, mint az, hogy nem így lesz” - mondta a helyettes csapatvezető, akinek kollégája, a technikai részlegért felelős Paddy Lowe is hasonlóan nyilatkozott néhány nappal ezelőtt.

Persze ez magával hozhatja a problémát, hogy kevesebb pénz folyik majd be így a gárdához. „A jelenlegi helyzetben, ahol minimális a szponzori támogatás, lehetetlen fennmaradni független csapatként, fizetős pilóták nélkül” – folytatta Williams. „Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy anyagilag helyre álljunk, és ismét tapasztalt pilótákat tudjunk igazolni. Ez komoly célunk 2019-re.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: