DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottast elkeseríti a győzelem nélküliség

A finn F1-es pilóta idei legjobb eredménye négy második hely, a győzelemhez legközelebb Bakuban állt, ám egy defekt megakadályozta benne - azt ő is belátja, hogy normál körülmények között nincs is esélye rá.

Időmérős baleset Melbourne-ben, defekt az élen Bakuban, Vettel-torpedó a Paul Ricard-on, műszaki hiba Spielbergben, na és persze a konstans elmaradás Lewis Hamilton átlagteljesítményétől – még a szezon fele sem telt el, amikor Valtteri Bottast már kiírhattuk a végső győzelemre esélyes pilóták közül.

„Számomra egyszerre csalódást keltő és hihetetlen, hogy nem nyertem még versenyt idén. Többször is közel voltam hozzá, különösen az év elején” – idézte a finnt a Motorsport, aki tavaly ilyenkori 41 ponttal maradt el csapattársától, mostani hátránya viszont már 97 egységre rúg.



„Nagyon szeretnék versenyeket nyerni, hiszen ezért vagyok itt. Úgy gondolom, az előttünk álló versenyeken ennek a legegyszerűbb módja az lesz, ha Lewis megszerzi a bajnoki címet. Ha jó a tempóm, jó időmérőt futok és erős leszek a versenyen, egyértelmű, hogy nyerhetek. Persze könnyebb lesz a helyzet, ha Lewis bebiztosítja az első helyét. Nem akarok rá gondolni, hiszen amíg jól versenyzek, addig remélhetőleg olyan eredményeket érek el, amilyeneket megérdemlek,

Bottas szerint erre a soron következő Szingapúri Nagydíj is remek lehetőséget szolgáltathat majd. „Soha nem lehet tudni, elég megnézni, mi történt tavaly!” – mondta. „Úgy megyünk oda, hogy bármi előfordulhat. Reméljük, versenyképesebbek leszünk, mint tavaly, a többi csapathoz képest. A Ferrari mindenütt gyors, a Red Bull is az lesz Szingapúrban. Nem igazán tudjuk, hogy mennyire leszünk versenyképesek, de az biztos, hogy több pontot akarunk szerezni, mint a Ferrari” – tette hozzá a finn, aki szerint a gumihasználat lesz a döntő tényező a hétvége során.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: