DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault áttörést vár az új fejlesztésektől

Nem sikerült jól az európai etap a Renault gyári istállójának, az erősorrendben egyértelműen a Haas mögé szorultak. Szingapúrban azonban minden megfordulhat, jön a franciák frissítési csomagja.

Az év elején is látszott, hogy a Haas-Ferrari kiváló autóval jelentkezett, ám vagy versenyzői, vagy csapathibák miatt az amerikai istálló bőkezűen hullajtotta el az értékes pontokat. A Renault közben szorgalmasan gyűjtögetett és stabil előnyt alakított ki az összetettben a negyedik helyen. Ám az utóbbi hónapok kevésbé alakultak a Renault szája íze szerint, büntetések, kiesések, többszöri nullázás az európai versenyeken.

A Haas közben stabilan tört felfelé, Romain Grosjean is magára talált, így szinte teljesen ledolgozták a hátrányt a tabellán (sőt, ha a franciát nem zárják ki Monzában, már helyet is cserélt volna a két istálló). Szingapúrban viszont érkezik a gyári Renault fejlesztési csomagja, amitől egyértelműen azt remélik, innentől újra elkapják a fő riválisokat.

A Renault ismét a Haas elé kerülne az erősorrendben


„Spa és Monza egyáltalán nem kedvezett nekünk. Egyrészt a két pálya karakterisztikája, másrészt a büntetéseink miatt. Ezek egy része stratégiai döntésünk volt, de néhány viszont saját hibánkból következett be. De ez már a múlt, úgy vélem, újra jobban fogunk teljesíteni innentől” – nyilatkozta Cyril Abiteboul az f1i.com szakoldalnak.

„Megízlelhettük, mennyire erős a középmezőny, óriási a harc. Minden mozaikot a helyére kell tennünk, ha kevéske előnyünket meg akarjuk tartani. Nagyon várjuk Szingapúrt, ami olyan pálya, ami elméletileg fekszik új csomagunknak.”

„De sosem tudhatjuk előre, mire lesz képes a többi istálló, de több új alkatrésszel is készülünk, ami javítja majd a teljesítményünket. Ez olyan pálya, amit pilótáink kedvelnek és általában jobban is szerepelünk Szingapúrban. Most is bízunk abban, hogy képesek leszünk az elvártaknak megfelelően teljesíteni” – tekintett előre a Renault ügyvezető igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: