DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff védelmébe vette Vettelt

A Mercedes csapatvezetője szerint kissé sportszerűtlen az a sok kritika, amit a nagy rivális német F1-es pilóta kap az Olasz Nagydíj óta - igaz, számára természetesen Lewis Hamilton a legjobb versenyző.

Rengeteg kritikát kap az Olasz Nagydíj óta Sebastian Vettel, a szakértők az újabb hibáján, a forrófejűségén csámcsognak, jönnek a videók és a statisztikák, hogy hány pontot dobott el már magától idén és hogy mennyivel kellene vezetnie a világbajnokságot, ha olyan pontos lenne, mint Lewis Hamilton - most viszont váratlan helyről védték meg.

"Nem vagyok közömbös, de számomra Lewis az elmúlt évek legjobb pilótája. Ugyanakkor a Sebastiannal szemben felmerült kritikákat egy kicsit sportszerűtlennek tartom" - nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes vezére a Die Welt kérdésére. "Ha a győzelem lehetséges, akkor nyerni akar, szükséges agressziót bevetve. Ehhez nagy bátorság kell és a vezetési stílusa néha ütközéseket eredményez. Azt viszont ne felejtsük el, hogy négy világbajnoki címet nyert. Ahogy én teszem Lewisszal, mindenkinek el kell fogadnia az agressziót."

wettel



"Ebből könnyen kisülhetett volna az is, hogy Sebastian helyett Lewis pördül meg Monzában, onnantól kezdve pedig az egész futam teljesen másképp alakult volna. A Formula-1 világában nem minden lineáris és racionális, ott van a szerencse, a balszerencse és a véletlen is" - magyarázta Wolff.

Mindenesetre Hamilton harmincpontos előnyének tudatában természetesen ő is könnyebben védi az ellenfelet ahelyett, hogy azt fejtegetné (mint korábban), hogy a Ferrari-pilóták direkt ütköznek neki a Mercedes versenyzőinek...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: