DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A Honda adatai nagyon biztatóak

A Red Bull holland versenyzője bizakodó a motorszállító-váltást illetően, 2019-től ugyanis Renault helyett Honda-erőforrást használ a csapat. A fejlődési adatok kifejezetten biztatóak.

Szemmel láthatóan sokkal jobb formában van a japán gyártó, mint a tavalyi évben, de még ahhoz képest is sokat fejlődött az egység, amilyen 2018 elején volt. Max Verstappen elmondta, hogy ő is úgy látja, hogy a Hondával kapcsolatos fejlődés jelei egyelőre nagyon jól néznek ki. De hogy meddig juthatnak, az nagy talány.

A Toro Rosso oldalán már többször is villantott a japán gyártó, ráadásul az elmúlt időszakban minden típusú pályán (a gyors, sok lóerőt igénylőkön is) versenyképesnek bizonyult, még Belgiumban és Olaszországban is. Az anyaistálló szorosabb együttműködése a japánokkal szintén kifizetődő lehet.

A Red Bull jövő év elején legalább a mostani szinten szeretne lenni


„Úgy vélem, nagyon biztató a fejlődésük. A Red Bull úgy határozott, hogy Hondára vált, azóta sokkal szorosabban működnek együtt. Így is nehéz megmondani a motor valós teljesítményét, mert többek között a szárnyállásoktól is sok függ” – nyilatkozta Max Verstappen a Formula1 hivatalos weboldalán.

„Az a célkitűzésünk, hogy jövő év elején legalább ugyanazt a szintet tudjuk hozni, ahol idén vagyunk. Onnantól pedig előttük a feladat, hogy gyorsabban és jobban fejlesszünk. Ebben a pillanatban sok kedves történetet mesélhetnék, de nem tudom, hogyan alakul majd a sorsunk” – tekintett előre a holland pilóta.

Mindenesetre Pierre Gasly idén többször is megmutatta, hogy a motor képes kiválóan teljesíteni egyenesekkel tűzdelt pályán is, leginkább Bahreinben tűnt ki a középmezőnyből negyedik helyezésével. Akkor mutatta meg először a Honda, hogy jelentős fejlődést képes hozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: