DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Stroll: Még Alonso sem tudna segíteni a Williamsen

A kanadai pilóta szerint még egy nagy tapasztalattal rendelkező versenyző sem tudná megoldani a Williams idei problémáit. Stroll Alonso és a McLaren szenvedésével vont párhuzamot.

A Williams istállója fennállásának talán legrosszabb időszakát éli át, hiszen abszolút sereghajtó a konstruktőri pontversenyben. A szebb napokat is megélt istálló az eddig eltelt 14 versenyen mindössze 7 pontot tudott gyűjteni, ami édes kevés, főleg ha azt nézzük, hogy az újjáalakult Force India két futamon szerzett 32 egységet. Lemaradásuk jelenleg még az előttük lévő Saubertől is 12 pont, több, mint amennyit gyűjtöttek idén.

A MotorsportWeek Lance Strollt kérdezte arról, hogy esetleg Felipe Massa hiánya érinti-e ennyire érzékenyen a legendás istállót.

Stroll szavaiból ítélve idén már nem sok jóra számíthat a Williams


„Azt hiszem, erre már válaszoltam párszor korábban: nem hinném” – kezdte a 19 éves kanadai. „Jelenleg elég sok mindennel küszködünk, és ez volt a helyzet már attól a naptól kezdve, hogy elkészült az autó, de a fejlesztéseink sem hozták meg a várt áttörést” – tagadta Stroll, hogy Massa tapasztalata hiányozna a Williamsnek.

„Vegyük példának a McLarent. Belgiumban ugyanúgy szenvedtek, mint mi. Nyilván nem vagyok abban a pozícióban, hogy az ő munkájukat értékeljem, de ha ránézünk arra, hogy Alonso mekkora tapasztalattal rendelkezik, mégsem tudják orvosolni a problémáikat, akkor alighanem mindenki számára világossá válik, hogy rajtunk sem segítene egy tapasztaltabb versenyző. Ugyanazt a tempót tudták a kvalifikáción, mint mi, szóval róluk is ezt kéne akkor mondani, hogy egy tapasztalt versenyző megoldaná a problémáikat, de ez nincs így.”

„Ez persze csak egy példa volt, nem a munkájukat szerettem volna minősíteni, még egyszer mondom, nem is vagyok abban a helyzetben, de az én szememben ez mindent elmond.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: