DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda most is napi kapcsolatban van a Mercedesszel

Toto Wolff beszélt arról, hogy mennyire hiányzik neki vitapartnere, munkatársa és barátja, de hozzátette, hogy továbbra is mindenről beszámol neki, ami a csapat körül történik.

Minden bizonnyal idén már nem látjuk F1-es nagydíjon a Mercedes tüdőátültetésen átesett vezetőjét, tanácsadóját, Niki Laudát, akinek számos tilalmat kell betartania, melyek közül egyesek élete végéig érvényesek. A háromszoros F1-es világbajnok továbbra is a bécsi kórházban van, ott gyógyul, így nem tud a csapattal lenni a futamokon.

"Én különösen személyes okokból hiányolom őt nagyon: mint utazótárs, mint vitapartner és mint barát. Fontos esemény volt, hogy minden este leültünk vacsorázni és megbeszéltük, hogy mi történt aznap - csak mi ketten. Most elvesztettem egy nagyon fontos személyt" - mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a Die Weltnek adott interjújában.

lau



Ennek ellenére Wolff továbbra is mindenről beszámol barátjának és munkatársának, amiről csak lehetséges, így Lauda a távolból is naprakész abból, hogy mi is történik a Mercedesnél. "Az egészsége mindennél fontosabb, pihennie kell, de folyamatos kapcsolatban vagyok vele. Minden futamot megnéz és amennyire lehet, próbálok neki frissen beszámolni mindenről, ahogy lehetséges."

Laudáról többen is beszéltek, mióta kórházba került: dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nélküle már nem ugyanolyan a helyzet, míg Lewis Hamilton úgy fogalmazott, hogy Lauda egy hatalmas harcos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: