DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes miatt a Red Bullnak sem kell Ocon

Egy hatalmas tehetséggel megáldott, ráadásul már bizonyított F1-es pilóta maradhat ülés nélkül a hatalmi harcok miatt - Christian Horner nem is titkolja, hogy miért nem igazolják le a franciát.

Komoly átrendeződés zajlik a Formula-1-es pilótapiacon, amelynek óriási vesztse az az Esteban Ocon lehet, aki képességei és eddig mutatott teljesítménye alapján sokkal közelebb áll ahhoz, hogy bajnokesélyes autóba üljön, mint hogy ülés nélkül maradjon, mégis jelentős esélye van arra, hogy nem találnak neki helyet. Hiába félelmetesen tehetséges és gyors, ráadásul már nem is számít tapasztalatlannak, senki nem alkalmazza - a Mercedes maradt Valtteri Bottasnál, a Renault inkább Daniel Ricciardo mellett döntött, a McLaren saját tehetségét helyezte előtérbe, a Force Indiánál pedig két fizetős versenyzőnek lesz csak hely. Most pedig a Toro Rosso és a Red Bull is nemet mondott rá.

"Ha senkivel sem lenne szerződése, komoly esélye lenne a Toro Rossónál" - idézi Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét a Motorsport.com. "De a Red Bull érthető módon nem fog egy Mercedes-pilótába fektetni, ahogy azt fordítva sem hinném, hogy megtörténne. Az az őrült szituáció áll elő, hogy van egy olyan pilóta, mint Ocon és ülés nélkül maradhat."

ocon-2018



Magyarul a Red Bullnak ezek szerint mindegy, hogy egy kevésbé gyors, kevésbé tehetséges versenyzőt kell beültetnie (akár a már kitett Kvjatot, Buemit, vagy a kitevés előtt álló Hartley-t) az autójába, akkor sem ad lehetőséget a rivális cég bizonyítottan kiváló pilótájának csak azért, mert szerződés köti a Mercedeshez.

Horner azt is elejtette, hogy a Mercedes nagyon keveset fektetett ezekbe a srácokba, hogy eljussanak az F1-ig, ők nem fognak nekik segíteni - ráadásul vissza is szólt kicsit Niki Laudáéknak, hiszen Lauda korábban kritizálta a Red Bull juniorprogramját, most pedig Horner mondta azt, hogy a Mercedeshez való visszatérés lehetősége (tehát hogy a Mercedes visszahívhatja a pilótáját, amikor akarja) nem kell másnak sem Ocon, sem más abból a programból.

Bizonyos fokig természetesen érthető dolgokról beszélünk, de azért ott valami nem jó, ha ilyen érdekek miatt egy Esteban Oconnak nem jut hely a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: