DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Vettel és Hamilton jobb, mint Bottas

Max Verstappen még mindig füstölög amiatt, hogy az Olasz Nagydíjon ötmásodperces büntetést kapott. Szerinte Vettel és Hamilton gyorsabb és jobb pilóta Bottasnál, simán megelőzték volna.

Az Olasz Nagydíj rengeteg okot adott arra, hogy még napokkal utána is beszéljünk róla. Kimi Raikkönen hosszú idő után pole-pozíciót szerzett Sebastian Vettel szélárnyékának köszönhetően, a német pilóta hibája az első körben, valamint a Verstappen-Bottas incidens többek között.

Valtteri Bottas az eltolt stratégia miatt jóval később érkezett a bokszba kerékcserére, mint fő riválisai, így (ismét) gyorsan utolérte Max Verstappen Red Bullját és az egyébként is erősebb Mercedesszel a jóval frissebb gumikkal keményen támadni kezdte a hollandot.

Az egyik ilyen alkalommal a célegyenesben a Red Bullhoz képest külső íven próbált támadni, ám Verstappen egyre kijjebb szorította, míg végül összeért a két autó kereke. Szerencsére mindketten megúszták és tovább tudtak menni, de a manővert a versenybíróság szabálytalannak ítélte, mert az ifjú titán nem hagyott egy autónyi helyet a finn riválisnak.

Verstappen szerint Bottas tudása nem súrolja Hamiltonét és Vettelét


Verstappent felbőszítette a büntetés, napok múlva sem képes túllépni rajta és keményen odaszólt a Mercedes „vízhordójának”. „Mindig ezt csinálja, ismerem. Hamilton vagy Vettel sokkal korábban megelőzött volna engem. Egyszerűen azért, mert gyorsabbak és jobbak, mint Bottas. Igen, egyszerűen jobbak nála!” – idézi Max Verstappent a grandprix247.com.

„Bottas egyszer sem tudott igazán közel kerülni hozzám, így a büntetés nélkül a harmadik helyen maradhattam volna. Semmiképpen nem akartam elengedni őt és beállni a negyedik-ötödik helyre, ami egyébként jelenleg a tempónk alapján reális lenne.”

„Sajnos, az egyenesekben továbbra is hiányzik a megfelelő sebességünk, így végül ötödikként végeztünk. A büntetések megítélése pedig nagyon szubjektív. Számos másik alkalommal koccan két autó és nem büntetnek senkit. Egy random dolog az egész, attól függ, éppen kik a versenybírók” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: