DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn szerint Raikkönen felengedett, Hamilton szerint nem öregszik

A mai Kimi Raikkönen már nem az a morcos Jégember, aki korábban volt, vélekedik Ross Brawn. Lewis Hamilton sok-sok évvel ezelőtti emlékeket idézett fel a finnről, aki ellen megtiszteltetésnek érzi a versenyzést.

A Formula-1-es paddock fő beszédtémája jelenleg Kimi Raikkönen jövőjét övezi, az Olasz Nagydíj hétvégéjén megerősödtek azok a hangok, melyek szerint a Ferrari menesztette veterán pilótáját, hogy Charles Leclerc érkezzen a helyére, egy frissebb sajtóhír szerint például a futam előtt szóltak a versenyzőnek, hogy 2019-ben már nem vezet a csapatnál. A Formula-1 sportfőnökét, Ross Brawnt is megkérdezték, mit tud a 38 éves Raikkönen jövőjéről:

„Nem tudom, mik Kimi rövid távú tervei, marad-e a Ferrarinál, egy másik csapathoz csatlakozik, vagy elhagyja a Formula-1-et” – mondta Brawn a motorsport.com-nak. „Viszont úgy gondolom, hogy az interjú során, melyet korábbi csapattársa, Felipe Massa készített vele a dobogón, meglehetősen érzelmessé vált, látva a pályát elárasztó rajongók tengerét, akik a dobogó alá igyekeztek, és ott kántálták a nevét.”



Ross Brawn kiemelte, a közönyéről híres Raikkönen érezhető változáson ment keresztül az utóbbi időszakban: „Mióta tavaly visszatértem a Formula-1-be, megfigyeltem, hogyan engedett fel Raikkönen. Ezt számos apróságon lehet észrevenni, mint például hogy kicsivel több időt tölt autogramok osztogatásával, gyakrabban mosolyog a kamerákba, míg korábban általában csak egy morcos tekintetre futotta. Idén határozottan jobban vezet, mint bármikor, mióta visszatért a Ferrarihoz. Talán hamarosan jön egy újabb esély a győzelemre” – fejtegette Brawn.

Az Olasz Nagydíj után Lewis Hamiltont is megkérdezték, hiányozna-e neki a finn, ha távozna a sportból: „Mindig nehéz kérdés, hogy valaki hiányozna-e. A sportnak természetesen hiányozna. Hihetetlen karrier áll mögötte, valódi megtiszteltetés volt egy olyan nagyszerű finn ellen versenyezni, mint ő. Ha ránézünk, olyan, mintha jéghideg lenne. Még sok év van benne, úgy tűnik, nem öregszik.”

„Sosem csináltam titkot abból, hogy még mielőtt bekerültem a Formula-1-be, amikor PlayStationnel játszottam, mindig Kimi voltam a McLarennel, és a helyére képzeltem magam. Aztán amikor először teszteltem a McLarent, Kimi beállításait és felfüggesztését használtam. Lenyűgöző élmény volt, és úgy éreztem, hasonló lehet a vezetési stílusunk, így nagyon komfortosan éreztem magam az akkori beállításaival” – idézte fel egykori emlékeit Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: