DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Raikkönen a futam előtt tudta meg, hogy menesztik

Sebastian Vettel alaposan elszúrta az Olasz Nagydíj első körét, igaz, csapattársa sem volt túlzottan előzékeny vele, amit Hamilton ki is használt. Az olasz sajtó tudni véli, miért volt ilyen harcias a finn.

Az olasz sajtóban az a hír jelent meg, hogy nem sokkal az Olasz Nagydíj rajtja előtt tudta meg Kimi Raikkönen, hogy jövőre már nem versenyezhet a Ferrarinál. Könnyen lehet, hogy ettől gondolta úgy az első körben, hogy kétszer is keményen kell védekeznie csapattársa, Sebastian Vettel támadásaival szemben.

A nyáron elhunyt Sergio Marchionne nagyon szerette volna Charles Leclerc-t leszerződtetni már a következő szezonra, ám a Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene amellett kardoskodott, hogy tartsák meg még egy szezon erejéig Kimi Raikkönent.

Az elmúlt hetekben több variáció is felmerült a médiában a jégember jövőjével kapcsolatban, de erősödtek azok a hangok, amelyek szerint Raikkönen hosszabbít, sőt, talán már meg is kötötte jövő évi szerződését, csak még nem hozták nyilvánosságra. Monzában azonban szárnyra kapott egy olyan pletyka, miszerint a finn a McLarenhez került újra közel.

Valóban a rajt előtt tudta meg Raikkönen, hogy jövőre már nem maradhat?


Ez utóbbi hír alaptalannak bizonyult, mivel a McLaren azóta bejelentette, hogy Carlos Sainz mellett az újonc Lando Norris lesz az istálló második pilótája. Az olasz Autosprint szakoldal szerint John Elkann, a Ferrari új elnöke a monzai nagydíj előtt közölte Raikönennel, hogy jövőre már nem ő vezeti a Scuderia versenyautóját.

Az olasz lap éppen ezért gondolja úgy, hogy ez az információ lehetett komoly hatással Kimi Raikkönen döntésére, hogy nem áldozza fel saját futamát Vettel kedvéért, miközben már úgyis biztos, hogy év végén távoznia kell a csapattól. Az is valószínű, hogy emiatt lehetett a német jóval idegesebb az időmérő edzést követően, mert sejtette, hogy meg kell vívnia saját harcát csapattársa ellen is, miközben Valtteri Bottas stratégiáját számos alkalommal feláldozzák Lewis Hamilton előrejutásáért a Mercedesnél.

Hivatalosan azonban továbbra sem erősítette meg sem a Ferrari, sem finn versenyzője, hogyan alakul a jövője az idény végén. Annyit viszont leszögezhetünk, Kimi Raikkönen nem mutatkozott túlzottan előzékenynek Vettellel szemben, ellentétben a korábban látottakkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: