DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica: Nem lett több lehetőségem a nyáron

Robert Kubica úgy érzi, nem hatott sokban a karrierjére a nyáron történt pilótamozgás. Lance Stroll esetleges távozása nem jelenti azt, hogy ő ülhet majd be a Williamsbe a kanadai versenyző helyére.

Sokan várják Lance Stroll helyére a lengyel pilótát, de egyelőre nem tudni, mit fog tenni a grove-i alakulat, ha az ifjú pilóta tényleg távozik tőlük pár futamon belül. Kérdéses, hogy Robert Kubica készen áll-e több versenyhétvége teljesítésére, de kézenfekvő megoldás lenne Esteban Ocon szerződtetése is.

A lengyel pilótát a Force Indiától esetlegesen érkező francia versenyzőről kérdezték: „Ha én volnék a helyében, nem nyomnám annyira érte” – felelte nevetve Kubica. „De én csak a saját dolgomra koncentrálok.”

A Williams tesztpilótája azt is elmondta, nem érzi, hogy több lehetősége lenne a nyári pilótamozgások után: „Számomra ez inkább találgatás, és nem több. Sok minden történt az F1-ben augusztusban, de ez nem azt jelenti, hogy kinyílt vagy bezárult volna előttem pár ajtó.”

 kubica-a-lehetosegeirol-2018



„Amiért elfogadtam (a Williams ajánlatát), az az volt, hogy F1-es autót vezethessek. Jelenleg a szabályok nem valami kedvezőek, mert nagyon kevés a tesztelési lehetőség. Az elsődleges az, hogy a volánhoz ülhessek, de természetesen egy szerződéshez profinak kell lenni, és feltéve, ha valami nem történik, autóba kell ülni, és elvégezni a munkát” – folytatta Kubica.

„De tény, hogy visszakerültem az autóba, nem jelenti automatikusan, hogy minden versenyt teljesíteni is tudok. Egyrészről ez lenne az álom kiteljesedése, de másrészről nem hiszem, hogy így fog végződni, ahogyan én szeretném.” 

Ebből az utolsó bekezdésből arra is lehet következtetni, hogy még Kubica sem biztos benne, hogy több versenyhétvégét is tudna teljesíteni a keze miatt a Williamsszel a szezon utolsó harmadában. Így pedig nem biztos, hogy a grove-iak meg merik kockáztatni a lengyel szerződtetését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: