DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean újra a siker útjára lépett

Bár önhibáján kívül utólag kizárták az Olasz Nagydíjról, az utóbbi versenyhétvégéken Romain Grosjean rendre lefőzi csapattársát és remek eredményeivel esélyes, hogy megmentette ülését a Haasnál.

Rettentő nehezen kezdte az évet Romain Grosjean 2018-ban. A rutinos francia az idény első harmadában csak esett-kelt, az Osztrák Nagydíjig a pontszerzés sem jött neki össze, miközben Kevin Magnussen számos, kitűnő helyezéssel örvendeztette meg a Haas istállót.

Ausztriában megtört a jég és remek versenyzéssel tizenkét pontot szerzett. Az elmúlt hat versenyből ötször is pontszerző helyen végzett (bár Monzában az autó szabálytalansága miatt utólag megfosztották hatodik pozíciójától), tehát kimondható, hogy visszatalált régi önmagához.

Romain Grosjean rálelt végre jó formájára


Egyáltalán nem is szeretne többé letérni erről az útról. „Nem voltam éppen büszke a szezonkezdetre, de tudtam, hogy előbb-utóbb újra megtalálom a kulcsot a sikerhez. Most már minden a normális mederben halad” – nyilatkozta Romain Grosjean az Ekstra Bladet című lapnak.

A Haas csapatfőnöke is reméli, megmarad Grosjean kiváló formája. „Remélem, soha többet nem veszíti el ezt a kulcsot. Legjobb lenne megkérnem őt arra, hogy egy piros zsinórt kössön rá” – reagált viccesen Günther Steiner.

„De viccen kívül, Romain régóta versenyez már, igen tapasztalt. Tudja, hogyan kezelje a saját problémáit és ha ő azt mondja, minden rendben, akkor remélhetőleg úgy is van. Most már azt láthatjuk, ahogy Romain általában versenyezni szokott. Innentől bizonyára megszűnnek a kilengései. Úgy vélem, most már újra nagyszerűen végzi a dolgát” – dicsérte versenyzőjét Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: