DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone: Alonso nincs a legnagyobbak között

A Formula-1 korábbi ura tisztában van Fernando Alonso kivételes tehetségével, ám túl sokszor hozott rossz döntést ahhoz, hogy a száguldó cirkusz legnagyobbjai között emlegethesse.

A kétszeres világbajnok spanyol az idény végén elhagyja a Formula-1-et, amit rengeteg rajongója nagyon sajnál. Ugyanakkor 2014 óta nem sok sikert tud felmutatni, a turbóéra beköszöntével a Ferrarinál, majd a McLarennél szinte csak a keserűség jutott számára. Harminckét futamgyőzelmet aratott, ebből az utolsót 2013-ban, Barcelonában.

2015-ben a McLaren-Hondához igazolt, azóta egyetlen dobogós helyet sem tudott szerezni, az istálló fájdalmasan visszaesett, nemhogy a győzelem, vagy a dobogó, de még a pontszerzés is időnként rágós falat a wokingiaknak. A 87 éves brit üzletember sem kérdőjelezi meg Alonso tudását, ám más területeken rossz döntéseket hozott, így a Formula-1 történetében nem tartozik a legnagyobbak közé.

Ecclestone szerint Alonso nem tartozik a történelem legjobbjai közé


„Egyértelműen egyike a legjobb versenyzőknek, de időnként rosszul döntött fontos szituációkban. Emiatt nyilvánvaló, hogy az élet más területein nem éppen van a legnagyobbak között. Stirling Moss soha nem volt világbajnok, mégis az egyik legnagyszerűbbként tartjuk számon” – nyilatkozta Bernie Ecclestone a Bild című lapnak.

Vajon a kétszeres bajnok visszavonulása miatt a sportág nagyon sok spanyol rajongót veszíthet? Carlos Sainz szerint nem ez a helyzet. „Nem félek ettől. A Formula-1 rengeteg szurkolót nyert Fernando miatt. Elsősorban miatta jöttek ki először, de a sportág miatt maradtak. Természetes, hogy lesznek emberek, akik átpártolnak az Indyhez Fernando miatt, de sokan maradnak, mert óriási szurkolói bázis alakult ki Spanyolországban. Mindent meg fogok tenni, hogy ez így is maradjon” – reagált Carlos Sainz, aki jövőre a McLarennél versenyez majd. Érdekes, hogy ha igazak a pletykák, Alonso mellett Kimi Raikkönen is távozik a Formula-1-ből. Mindketten 2001-ben kezdték pályafutásukat és 2013-ban nyertek utoljára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: