DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelt nem dicsérgeti az olasz média

Hiába rajtolhatott az első sorból a két Ferrari, a Scuderia rajongói végül nem örülhettek a leintéskor. Az olasz sajtó Hamiltont dicséri, Vettelt viszont elmarasztalja, ahogy több szakember is.

A négyszeres világbajnok német pilóta az első kört rettentően elszúrta. A rajtnál ugyan még megőrizte az első két helyet Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel, bár az olasz sajtó szerint már ekkor sem a legjobban taktikáztak, főleg a német. Utána azonban Hamilton briliáns előzésére nagyon rosszul reagált, ahogy azt korábban több szakértő is elmondta.

„Hamilton egy mesteri előzést hajtott végre a Roggiában, ahol Vettel meg is perdült. A brit egy milliméter pontosságú támadást vitt véghez a külső íven. Vettelnek már az első kanyarban is más ívet kellett volna választania, később pedig szintén a versenyvonalat kellett volna védenie, ahelyett, hogy Raikkönen mellé próbál bemenni belső íven. Az első kört, jobb, ha elfelejti a német” – fogalmazott az Autosprint.

A Ferrari is rosszul taktikázott, Vettel pedig sorra puskázza el esélyeit


„Újabb keserű pirula Vettelnek, amit monzai negyedik helyezése után le kell nyelnie. Vörös helyett szürke, a Ferrari-rajongók nagy bulira készültek, ehelyett a végén végig kellett nézniük Lewis Hamilton ünneplését a dobogón” – írta a Gazzetta dello Sport.

„Vettel újabb hibája kikövezi az utat Hamilton számára. Az utolsó hét verseny előtt lesznek még álmatlan éjszakái a Ferrari-pilótának, ha végiggondolja, mennyire sok lehetőséget puskázott el ebben az évben. Pedig 2007 óta egyetlen Ferrari-versenyzőnek sem volt ilyen versenyképes autója, mint neki” – fogalmazott a 24 Ore.

Vettel hátránya immáron 30 pont Hamiltonnal szemben, nagyot nőttek a Mercedes ászának esélyei a végső győzelemre, mivel a Ferrari az utóbbi versenyek többségén nem tudta kihasználni autójának erőfölényét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: