DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen és Hamilton is beszélt az olasz szurkolókról

A monzai F1-es hétvégén valóságos őrületet teremtettek az olasz Ferrari-drukkerek, akik folyamatosan megtalálták Lewis Hamiltont, majd a céldobogón is pfújolással köszöntötték a győztest.

Többször felmerült a monzai Formula-1-es hétvége során, hogy az olasz szurkolók finoman szólva sem fogadták lelkesen Lewis Hamiltont - a brit világbajnok szerint Monza igazi kígyófészek számára, tele negativitással, már-már gyűlölettel. Ez aztán természetesen tovább fokozódott a céldobogónál, amikor a tifosi hangos pfújolással fogadta előbb Bottast, majd Hamiltont is - az esetnek a Ferrarinál sem örültek, többek között a hangos éljenzéssel fogadott Kimi Raikkönen sem.

"Szerintem mindenkinek megvan joga ahhoz, hogy úgy tegyen, ahogy érez, de nem hiszem, hogy ez túl szép volt" - idézi a finn Jégembert az Autosport. "Szerintem ennek nem kéne megtörténnie. Nem az én döntésem, ilyen az élet, de ez akkor sem szép" - fogalmazott a 2007-es világbajnok.

00118016_553



Hamilton szerint elfogadható ez a viselkedés, de nem igazán érti. "Voltak focimeccseken, NFL-meccseken, kosárlabda-meccseken, rögbimeccseken, de sosem pfújoltam senkit az ellenfél csapatából és a barátaim sem csináltak ilyet. Én nem értem ennek a szellemiségét, de a sportban megtörténik, a fociban többször és itt is többször, mint máshol" - mondta a pontversenyt vezető Mercedes-pilóta.

"Számomra könnyen megy, hogy ennek hatása legyen rám, hogy kihasználjam, most is sok motivációt adott. Üdvözlöm a dolgot, ha folytatni akarják, az csak erősít engem" - szúrt oda még egyet az olaszoknak Hamilton. Csapattársa, Valtteri Bottas is hasonló véleményt fogalmazott meg.

"A szurkolóknak megvan a joguk ahhoz, hogy azt mondják, amit akarnak, de ez nem olyan szép, mint amikor valaki a nevünket kiáltja. Ahogy Lewis is említette, a sportolónak megvan a megfelelő hozzáállásuk, képesek vagyunk a negatív tapasztalatokból magunkat erősíteni. Ha jól csináljuk, tényleg erőt tudunk belőle meríteni" - mondta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: