DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Arrivabene: Mi nem rabszolgákat szerződtetünk

A Ferrari csapatfőnöke keményen odaszólt Valtteri Bottasnak, hogy kizárólag Lewis Hamilton kiszolgálójaként van jelen a Mercedesnél. Ugyanakkor sajnálja, hogy az olasz rajongók nem ünnepelhettek.

Szombaton megtette a Scuderia, amire készült, kisajátította az első rajtsort Monzában, minden adott volt az idei, nagyon erős versenyautóval, hogy hosszú évek óta először futamgyőzelmet szerezzenek rendkívül szenvedélyes szurkolóik előtt. A sors azonban másképp hozta.

Az első körben nem is működött jól együtt a Ferrari két pilótája és nem is választott jó ívet Sebastian Vettel, amikor Lewis Hamilton egy rendkívül bátor, de szabályos előzéssel elé került. A német nekikoccant, megperdült és utolsóként állt vissza a versenybe, sérült autóval, ezzel az ő esélyeinek azonnal lőttek.

Arrivabene alaposan beszólt Bottasnak és a Mercedesnek


Kimi Raikkönen biztosan vezette a futamot, ám a kerékcserék után beragadt az éppen emiatt sokáig kint tartott Valtteri Bottas mögé, ettől jelentősen le is lassult, ráadásul a frissebb gumijai a szélárnyékban fokozatosan tönkrementek, de előznie nem sikerült. Hamilton köszönte szépen és erőlködés nélkül ledolgozta hátrányát a finnel szemben. Így könnyen tudta támadni a Ferrari-pilótát a frissebb és jobb állapotban levő abroncsokkal, amikor a másik Mercedes kiment kerékcserére.

Maurizio Arrivabene nem is állta meg, hogy ne szúrjon oda Hamilton csapattársának. „A rajongók megint nagyszerűek voltak itt, Olaszországban, kellemetlen, hogy csalódást kellett okoznunk nekik. De magunkra kell figyelnünk és fejlődnünk. Igaz, mi nem szerződtetünk rabszolgákat, csak valódi versenyzőket, akik időnként hibázhatnak” – utalt Bottas viselkedésére a Ferrari csapatfőnöke.

„Bottas miatt vesztettük el a versenyt. Raikkönen beragadt mögé, ami gallyra vágta az abroncsait. Vettel egy másik történet, őt nagyon meglepte, hogy Hamilton ott van mellette a külső íven. A megperdülés utáni pillanattól nagyon nehéz futama volt, de Seb remek munkát végzett, hogy így is felzárkózott negyediknek” – fogalmazott Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: