DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Vandoorne távozik a McLarentől

A wokingi F1-es istálló hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-től nem tart igényt a belga pilóta szolgálataira, mással képzeli el a jövőt - Vandoorne egyelőre ülés nélkül maradt a következő szezonra.

A McLaren hivatalosan is bejelentette, amire azért már lehetett számítani: a szezon végén megválik Stoffel Vandoorne-tól, akinek így egyelőre csak két F1-es év jutott Fernando Alonso csapattásaként, a jövője pedig finoman szólva bizonytalan. A wokingiak viszont egyelőre nem nevezték meg, hogy kit igazolnak a helyére.

stoffi



"Óriási köszönet Stoffelnek az elkötelezettségéért és a McLarennél végzett kemény munkájáért. Nagyon tehetséges versenyző, hihetetlen eredménysorral az utánpótlás-szériákban. Büszkék vagyunk rá, hogy részünk volt a Formula-1-be jutásában a tesztpilótai státuszától a fantasztikus pontszerző bemutatkozásáig" - mondta Zak Brown, a McLaren vezére.

"Az egyértelmű, hogy nem adtuk meg Stoffelnek azokat az eszközöket, amelyekkel igazán megmutathatta volna a tehetségét, de a közös munka során bizonyította, hogy fantasztikus csapatjátékos. A munkamorálja lenyűgöző, nagyon élveztük a közös munkát. Természetesen szerettünk volna több sikert elérni az együtt eltöltött idő során, de ettől függetlenül mindig a McLaren család tagja marad" - tette hozzá Brown.

Lehet, hogy itt véget is érhet a belga pilóta F1-es karrierje: a McLarenene kívül nincs más "háttere", amivel kilincselhet csapatoknál, a Saubernél már megmondták, hogy nem fogják leigazolni és nagyon úgy fest, hogy elfogynak a 2019-es helyek - bár hivatalosan még elég sok ülés szabad.

Vandoorne idén eddig 0-14-re áll Fernando Alonso ellen az időmérőkön, nyolcszor kiesett a Q1-ben, háromszor szerzett pontot, összesen nyolcat, miközben Alonso 44-nél jár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: