DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Dupla pontszerzés a Williamsnek

Furcsa kimondani egy többszörös világbajnok istállónál, de három pont megszerzése óriási sikernek számít ebben az évben. Grosjean kizárása miatt Stroll mögött Szirotkin is pontot szerzett.

Egészen pocsék szezont teljesít eddig a Williams, tizenkét futam után mindössze négy szerzett ponttal rendelkezett, még Azerbajdzsánban kaparta össze Lance Stroll, se előtte, se utána nem végzett az első tízben a gárda két fiatal pilótája. Szergej Szirotkin volt az egyetlen a mezőnyben, aki pont nélkül állt.

Monza viszont a Mercedes-motor miatt jobban feküdt az aerodinamikailag gyenge versenyautójuknak, mint a korábbi helyszínek és ezt sikerült is kihasználni. Stroll már az időmérőn is brillírozott, bejutott a Q3-ba. A jó rajthely ellenére igazából nem bízott abban, hogy képes is lesz megtartani, de végül még javított is.

Kettős pontszerzés a Williamsnél, nagyon régen volt ilyenre példa


A Williams így is az utolsó helyen maradt a gyártók bajnokságában (annak ellenére, hogy a Force India „utódja” csak Belgiumban kezdhette meg a pontgyűjtést. „Az, hogy jól érzem magam, enyhe kifejezés. Reménykedtem a pontszerzésben, de valójában nem számítottam rá. Nem számoltunk azzal, hogy meglesz a tempónk ahhoz, hogy meg is őrizzük jó pozíciónkat” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Egész verseny alatt Sainzot követtük és a vége előtt nem sokkal utol is értük. Nagyon boldoggá tesz az elvégzett munka, nemcsak vasárnap, hanem az egész hétvégén. Kiemelkedően jól teljesítettünk az időmérőn, valamint a stratégia terén, végre egy hétvége, ahol minden összeállt.”

„Szingapúrban sem vagyunk teljesen esélytelenek, tavaly mindössze a tizennyolcadik pozícióból indulhattam, mégis nyolcadikként végeztem. Mindig vannak lehetőségek” – tette hozzá Stroll, aki Monzában eredetileg a 10. helyen végzett, ám Romain Grosjean kizárása után kilencedik lett, mögötte pedig csapattársa, Szergej Szirotkin a tizediken, így kettős pontszerzést könyvelhetett el a Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: