DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Ha Stroll megy, Kubica jön

Egyelőre Lance Stroll még nem dobbantott apja csapatához, a Force Indiához. Amennyiben távozik, Paddy Lowe bevallása szerint nem lesz kérdés: Robert Kubica 2010 után visszatér a mezőnybe.

Az aktuális pletykák szerint a Szingapúri vagy Orosz Nagydíjon indulhat be a pilótakeringő, amelynek kiváltó oka, hogy Lawrence Stroll és befektetőtársai vásárolták meg a Force India istállót. Ennek értelmében Lance Stroll a Williamst elhagyva a családi csapathoz menne, míg a grove-i istálló tartalékja, Robert Kubica átvenné a versenyülést. Bár hallani arról, hogy 2019-ben a Williams színorosz istállóvá válik, és Szergej Szirotkin mellé Artem Markelov, esetleg Nikita Mazepin érkezik, a csapat műszaki igazgatója, Paddy Lowe Monzában kiemelte: az idei év hátralevő részében Kubicára számítanak, persze csak amennyiben a 19 éves kanadai vált.

„Nincs különösebb teendőnk, mivel Robert Kubica a tartalékversenyzőnk. Most annyit tehetünk, hogy várunk, amíg az események beindulnak, de nem biztos, hogy akármi be fog indulni. Jelen pillanatban a Szergejjel és Lance-szel való munkára összpontosítunk” – idézi a GMM Lowe-t, aki azt a forgatókönyvet is elképzelhetőnek tartja, hogy a szezon végéig nem lesz mozgás.



Lowe is megerősítette a Williamsszel kapcsolatos másik paddockhírt, amely arról szól, hogy a csapat az előzetes tervekkel ellentétben nem a Mercedestől vásárolja meg a sebességváltót – ahogyan teszi a Force India –, hanem továbbra is magának gyártja az elemet. A Williams Formula-1-en kívüli részlegeinek egyik fontos terméke a sebességváltó.

„A saját váltónkat gyártjuk, és ez így is fog maradni. Beszéltünk arról a lehetőségről, de úgy döntöttünk, hogy nem opció a Williams számára” – mondta Lowe. A Williams-váltó az egyedüli a mezőnyben, amely alumíniumból készül. A szakember arra a kérdésre nem válaszolt, ők is váltanak-e titán alapanyagra a folytatásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: