DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Rengeteg helyet hagytam

Max Verstappen nem ugyanazon a szemüvegen keresztül látta a Valtteri Bottasszal való ütközését, mint maga a finn vagy a versenybíróság. A holland a büntetés után döntötte el, hogy nem hagyja magát megelőzni.

A Red Bull hollandja a várakozásokon felüli dobogós hely felé haladt az Olasz Nagydíjon, miután a rajtnál átugrotta Bottast, Sebastian Vettel pedig kipördült előle. Végül azonban hiába haladt át a célvonalon harmadikként, csak az ötödik helyért járó tíz pontot kapta meg, köszönhetően annak az öt másodperces időbüntetésnek, amit a Mercedes elleni szabálytalan védekezésért róttak ki rá.

verstappen_4



Bottas többször is támadást indított a Red Bull ellen az 1-es kanyarban, de egyik alkalommal Verstappen olyannyira ráhúzta az autót a kívülről próbálkozó finnre, hogy a két autó kerekei összeértek, és a Mercedes a menekülőútra kényszerült.

„Rengeteg helyet hagytam neki, de ha még ezek után is nekihajt a kerekemnek, hát azzal én már nem tudok mit csinálni” – fogalmazott a holland a Motorsportnak. „Végül meg én kaptam büntetést érte.”

„Engedélyezett visszamozdulni balra a fékezés során, amíg egy autónyi helyet hagyunk, és én pontosan ezt tettem. Miután megkaptam a büntetést, eldöntöttem, hogy biztosan nem hagyom őt előzni. Az időhozzáadással már ígyis-úgyis ötödik lettem volna, szóval nem volt mit vesztenem. Ha viszont elment volna mellettem, akkor a következő két körben két-három további másodpercet veszítettem volna.”

Bottas végül nem is tudott előzni, de a büntetés tudatában ez számára már nem is volt olyan fontos, még ha tett is azért még egy-két próbát. Verstappen viszont továbbra is harmadik helyként kezeli a vasárnapi eredményt, és már a két hét múlva érkező Szingapúri Nagydíj jár a fejében.

„Jó eredmény, hogy harmadikként jutottam el a célig, hiszen előzetesen úgy gondoltam, hogy az ötödik lehet számunkra a maximum. A jó rajt után azonban magam mögött tudtam tartani a Mercedest, ami egy ilyen pályán rendkívül pozitív előjel. Remélhetőleg megtartjuk a lendületet Szingapúrra is, ahol az autónk általában erős” – bizakodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: