DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vandoorne legrosszabb két éve a McLarennél

Stoffel Vandoorne úgy véli, rossz időben tartózkodik rossz helyen az elmúlt két szezonban, pályafutása legrosszabb időszakát éli a szenvedő McLarennel. De velük maradna jövőre is.

Fernando Alonso az idény végén elhagyja a száguldó cirkuszt, helyét pedig feltörekvő, fiatal honfitársa, Carlos Sainz veszi át a wokingi istállónál. A McLaren még nem döntött másik versenyzői üléséről, de a pletykák szerint elég nagy a tolongás. Sajnos, a Formula-1-ben csak húsz pilóta számára van hely, ez okozza a Mercedes dilemmáját is fiatal tehetségeivel kapcsolatban.

A McLaren is folyamatosan gyenge (sőt, egyre gyengülő) teljesítményt nyújt idén, Stoffel Vandoorne feltűnően alulmúlja kétszeres világbajnok csapattársát, aki az idei időmérők tekintetében már 14:0 arányban vezet. A belga az egyetlen, aki még nem tudta lefőzni idén csapattársát egyetlen kvalifikáción sem, ezen kívül néhány nyilatkozata sem éppen javított a helyzetén a jövő év tekintetében.

Lehet, hogy 2019-ben már egyikük sem lesz az F1-ben?


Mennyire zavarja a belgát, hogy a hírek szerint Lando Norris, Sergio Perez és Esteban Ocon is a helyére pályázik? „Olvastam mindent, amit a sajtó írt és meglehetősen szórakoztató. A Formula-1 lényege, hogy jó időben kell lenni jó helyen. Ez a két év a McLarennél azonban valószínűleg életem legrosszabbja, amin valaha is keresztülmentem” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne a Grandprix247.com szakoldalon.

„A versenyképtelen autónk minden problémát felnagyít. Szerintem a múltban már bebizonyítottam, hogy képes vagyok futamokat és bajnoki címeket nyerni. Nem felejtettem el, hogy kell vezetni. Mindenki tudja, mennyire nehéz helyzetben vagyunk e pillanatban, innen már csak javulni lehet” – tette hozzá Vandoorne.

A belga pilótával kapcsolatban a Sauber csapatfőnöke (korábban az F2-ben Vandoorne főnöke volt) már nyilatkozott, hogy számukra nem opció a McLaren-pilóta leigazolása, így meglehetősen leszűkültek a korábbi F2-es bajnok lehetőségei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: