DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A Ferrari túl sok hibát követ el

Nico Rosberg véleménye szerint túl sok hibát követ el a Ferrari idén, miközben a világbajnoki címet hajszolja. Ugyanakkor hozzátette, hogy elképesztő, mekkorát fejlődtek az olaszok.

A világbajnoki címért Lewis Hamiltonnal küzdő Sebastian Vettel nem volt felhőtlenül boldog az időmérő edzés után, ami azért volt, mert Raikkönen ment ki kettejük közül másodiknak, így ő jobban ki tudta élvezni a szélárnyék adta előnyöket, és a pole-ba viharzott, Vettel pedig a második helyet tudta megszerezni.

Rosberg szerint nem fér bele több botlás


A Ferrari autója most már egyértelműen kijelenthető, hogy gyorsabb, mint a Mercedes, ez bebizonyosodott Monzában, a Sebesség Templomában. Rosberg szerint is elképesztő munkát végzett a Ferrari az elmúlt időszakban, viszont szerinte nem fér bele ennyi hiba a Scuderiától, ha világbajnokok akarnak lenni.

„Igaz, hogy a Ferrari nagyon erős benyomást kelt most már” – mondta Rosberg a La Gazzetta dello Sportnak. „De a végén úgyis csak a pontok számítanak. És ki is vezeti a világbajnoki összetettet? A Ferrari túl sok hibát követ el a bajnoki címért folyó harcban. Persze igaz, hogy a Mercedes most elég komoly nyomás alatt van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: