DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: 100%-ig Vettel volt a hibás

Az Olasz Nagydíj sorsát nagyban befolyásolta az első körben történt koccanás, ami miatt Sebastian Vettel visszaesett az utolsó helyre. Honfitársa szerint Vettel így nem győzheti le Hamiltont.

Az első kanyarig még minden simán ment az élmezőnyben, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel megőrizték az első két helyet, mögöttük pedig Lewis Hamilton és Max Verstappen érkezett. A brit a dupla szélárnyékot kihasználva a második sikán előtt megelőzte Sebastian Vettelt, aki oldalról kicsit nekikoccant riválisának.

Hamilton megforgás és sérülés nélkül tudta folytatni a versenyt a második helyen, míg a tapasztalt, de idén sokat hibázó német megperdült és még az első szárnya is megsérült. Végül a negyedik helyig lépkedett előre, amivel megmentett néhány pontot, de lemaradása ismét hatalmasra nőtt négyszeres világbajnok riválisával szemben, aki végül Bottas közreműködésével bedarálta Raikkönent és megnyerte az Olasz Nagydíjat.

A rajt utáni tülekedésből megint Vettel jött ki rosszul, de nagyrészt magának köszönhette

A Ferrari tehát semmi jót nem tudott kihozni az első rajtsoros indulásból. De kinek a hibája volt az első körös összeérés? Nico Rosberg, a Sky Sports szakértője szerint nem kérdés, hogy a Ferrari-pilóta szúrta el a dolgot. A nagydíjhétvégén éppen ecsetelte már egyszer, hogy a Ferrari túl sok hibát követ el.

„Úgy vélem, 100%-ig Sebastian volt a hibás. Lewis elég helyet hagyott neki. Ha állandóan ilyeneket csinál, nem lesz újra világbajnok. Így sosem fogja legyőzni a világbajnoki címért Lewis Hamiltont” – reagált a balesetre Nico Rosberg, aki korábban négy éven át volt a Mercedes pilótája.

Nemrég nyilatkozta Christian Horner, hogy Sebastian Vettel jól bírja a nyomást és keveset hibázik ilyen helyzetben. A jelek viszont arra utalnak, hogy ez inkább a Red Bullnál töltött években volt igaz, 2017 óta ugyanis az évtizedes tapasztalattal rendelkező német húzza mindig a rövidebbet, számos hibát követett már el idén is. Hamilton pedig köszöni szépen és egyre csak növeli előnyét az összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: