DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton szerint elég helye volt Vettelnek

Az F1-es Olasz Nagydíj győztesének meggyőződése, hogy az első körös előzés egy jól átgondolt manőver volt. Nehéz lenne igazságot tenni, ha csak kettejük meglátására hagyatkozhatnánk.

Nincs egyetértés Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között a mai Olasz Nagydíjon történt első körös incidenssel kapcsolatban. A páros a második helyért harcolva a Roggia sikánban ütközött össze, aminek eredménye két enyhén sérült autó és egy megpördülő Ferrari lett. Míg a szituációban rosszabbul járó Vettel úgy látja, hogy ellenfele kívülről nem hagyott neki elég helyet, addig Hamilton teljes meggyőződéssel állítja ennek ellenkezőjét.

 

 „Meglepett, hogy Seb nem Kimi mellé fékezett, hanem a belső ívet választotta – ez teremtette meg a lehetőségemet. Odaszúrtam hát kívülre, de megbizonyosodtam róla, hogy elég helyet hagyok. Szerintem elfékezhette a kanyart, mert összeértünk. Csak egy pillanatnyi érintés volt, amitől kicsit megsérült az autó, de tovább tudtam menni. [Ezt követően] bizonytalanabb lett a hátulja, ami megnehezítette, de nem lehetetlenítette el a dolgom” – vázolta Hamilton saját szemszögét.

A Ferrari az F1-es nyári szünet óta szinte minden etapon erősebbnek bizonyult a Mercedestől, így a brit bajnokesélyes kevés rációt látott abban, hogy ma maga mögé utasítja a két vörös autót. „Nem számítottam rá, de imádkoztam érte. Határozott céllal ültem az autóba, de előre nem lehetett ezzel számolni – a legutóbbi versenyen is elhúztak előttünk” – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy milyen nagyra tartja Raikkönen mai teljesítményét. „Mondtam neki, hogy milyen fantasztikus versenyt futott. Hihetetlenül sportszerűen vezetett, le a kalappal előtte. Élveztem a vele vívott küzdelmet.”

Az első körös ütközést az FIA versenybalesetnek minősítette, így Hamilton a futamgyőzelmet követően 30 pontra növelte előnyét az összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: