DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Pont erre számítottam, a senki földjén vagyunk

Max Verstappen pontosan arra számított az Olasz Nagydíj időmérő edzése előtt, ami történt: a Ferrarik és a Mercedesek mögött az ötödik helyet szerezte meg. De legalább új motor jobb, mint a régi.

Verstappen 1,4 másodperccel maradt el Kimi Raikkönen pole-pozíciót érő körrekordjától, de mivel tisztában volt vele, hogy mekkora is a hátrányuk a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, egyáltalán nem volt csalódott.

„Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni az időmérőből, és ma ez az 5. hely volt” – nyilatkozta a holland versenyző. „Eléggé le vagyunk maradva az elejétől, ráadásul szélárnyékot sem tudtunk fogni a Q3-ban. Nem hinném, hogy azzal előrébb tudtunk volna lépni a sorban, de mindenképp közelebb lehettünk volna egy kicsivel.”

Verstappen szerint ez volt a maximum


Verstappen autójába végül mégis beszerelték a C specifikációjú motort, ami a holland szerint megadja majd azt a lökést a csapatnak bizonyos pályákon, melyre nagy szükségük lesz az év utolsó részében. „Nyilvánvalóan jobb egy kicsit. Nagyjából másfél tizedet hozott az új motor. Remélhetőleg, ez is közelebb visz majd minket az elejéhez, de még mindig elég komoly lemaradásban vagyunk.”

Bár Verstappen pontosan erre számított a kvalifikáción, kissé csalódott a holnapi futamot illetően: „A Ferrarik és a Mercedesek túl gyorsak lesznek számunkra. Futjuk majd a saját versenyünket, aztán meglátjuk, mi történik majd elöl. A mögöttünk lévők megint nem nagyon versenyképesek, úgyhogy nagyjából a senki földjén fogunk autózni” – zárta összegzését Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: