DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Ez több mint elég szülinapi ajándéknak

Felemás időmérőn van túl a Renault Olaszországban: Carlos Sainz az első tízben végzett, míg csapattársa, Nico Hülkenberg a mezőny végéről vághat neki a vasárnapi futamnak.

Szüksége is van a pontokra a francia gárdának, hiszen az utóbbi időben egyre inkább zárkózik fel rájuk a Haas – már csak hat egység a különbség a két alakulat között. Carlos Sainz lehet vasárnap a pontszerző ember a Renault-nál, mivel Nico Hülkenberg a mezőny végéről kénytelen majd elrajtolni a Belga Nagydíjon okozott baleset miatt.

A spanyol pilóta éppen az időmérő napján ünnepelte 24. születésnapját, és nagyon felvillanyozta a hetedik rajthely, főleg, hogy az utolsó pillanatban még változtatott a csapata autóján: „Ez több mint elég szülinapi ajándéknak! Nagyon elégedett vagyok. Megváltoztattuk a hátsó szárnyat az időmérő előtt, így egy kicsit ismeretlenül indultunk el a kvalifikáción. Jó tempónk volt az egyenesben, játszottunk egy kicsit a szélárnyékkal, és a legtöbbet hoztuk ki a magas leszorítóerős hátsó szárnyból.”

 renault-az-olasz-idomerorol



„Sokkal kényelmesebben éreztem magam az autóban, és a Q3-ban tökéletesen működött a taktika. Spa óta fordítottunk a helyzeten és találtunk egy kis teljesítményt, így a mai eredmény kielégítőnek mondható. A csapat nagyon keményen dolgozott, és jó pozícióban vagyunk, ha a pontokért akarunk harcolni” – lelkendezett Sainz a kvalifikáció után.

Csapattársának, Nico Hülkenbergnek nem lehet meg minden oka az örömre, de megpróbálta megragadni a nap pozitívumait: „Tudtuk, hogy büntetést fogunk kapni, így nem futottunk olyan sokat a Q2-ben. A rajtpozíció lehetővé teszi a szabad gumiválasztást, de realistának kell lennünk: tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”

„A középmezőny rendkívül szoros volt, és az előzés itt nem lehetetlen, így könnyen változhat. Csak egy tiszta versenyt szeretnék vasárnap, és annyi helyet akarok előrelépni, amennyit csak tudok” – tekintett előre a futamon kitűzött céljaira a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: