DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Monzában sincs gond a Hondával

Problémamentes edzéseket zárt a Toro Rosso-Honda, különösen délelőtt remekelt. Száraz pályán viszont még hiányzik némi tempó, de legalább a megbízhatóság rendben van az erőforrásnál.

Az első szabadedzésen, a vizes pályán Pierre Gasly a hatodik legjobb időt autózta, délután csak a 14. pozíciót csípte el. „Zsúfolt első napunk volt, délelőtt az esős, délután a száraz pályán vizsgálhattuk meg autónkat. Jól szerepelt a Toro Rosso az esőben, délután pedig a hosszú etapokon muzsikált remekül. Még bőven van hova javulnunk, egy körön bizonyos helyeken nem viselkedett túl jól a gép. Reméljük, tényleg jön a további eső, az ugyanis kiegyenlíti az erőviszonyokat és izgalmasabbá is teszi az előadást” – nyilatkozta a fiatal francia.

Brendon Hartley délelőtt a negyedik, délután a tizenhatodik pozíciót szerezte meg. „A délelőtti edzésen úgy lettem negyedik, hogy egy ideig vezettem is a listát, nem volt éppen rossz érzés. Az átmeneti esőgumikon kiválóan szerepelt a gépem, délután viszont az egyik karosszérielemmel gondjaim adódtak, így sokat ültem a garázsban. Benne vagyunk a középmezőny sűrűjében, bár nagy kár az elvesztegetett időért” – elemezte az első napot az új-zélandi pilóta.

Hartley délelőtt pár perccel a vége előtt a tabella élén állt


Hogyan muzsikált a motor ezen a lóerőkre éhes pályán? „Elsősorban mindannyian megkönnyebbültünk, amikor láttuk, hogy Ericsson nem sérült meg abban a hatalmas balesetben. Ez az eset is bizonyítja, mennyire erősek a jelenlegi F1-es autók. A délelőtti szabadedzés érdekesen alakult, a nagy eső utáni száradó pályán” – nyilatkozta Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

„Bár délután, a piros zászló miatt kevesebb idő állt rendelkezésre, a teljes tervezett programunkat végig tudtuk vinni. Minden simán ment, a motor problémamentesen működött ezen a gyors pályán is. Mivel szombaton ismét lehetséges, hogy esni fog az eső, így mindkét pénteki edzés adatait jól kielemezzük, felkészülve minden eshetőségre” – tette hozzá a japán szakember. Jelenleg a hetedik helytől hét tized a lemaradás, tehát egyáltalán nem reménytelen a Toro Rosso-Honda helyzete Monzában sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: