DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen: Alonso azt hiszi, hogy ő egy isten

Alaposan nekiment a McLaren-Renault kétszeres világbajnokának a dán pilóta az időmérős afférjuk után: a Haas versenyzője már alig várja spanyol riválisa szezon végi visszavonulását.

Az Olasz Nagydíj időmérőjének egyik legérdekesebb momentuma volt, amikor a Q2 végén összetűzésbe került Fernando Alonso és Kevin Magnussen. Az incidenst még a versenyfelügyelőség is vizsgálta, ám végül úgy határoztak, egyik félt sem büntetik a történtekért. A kétszeres világbajnok spanyol már rögtön az időmérő elmondta a véleményét, a Haas pilótája viszont még nála is keményebben fogalmazott a sajtónak:

„Nem akarom azt találgatni, miért csinálta ezt, egyszerűen csak meglehetősen ostoba és szükségtelen dolog volt. Azt gondolta, tökéletes szélárnyékot vesz rajtam és majd megelőz, mert ezzel elég sok tizedet lehet nyerni. De én nem fogom elengedni őt és feláldozni a saját körömet. Tudom, hogy azt hiszi magáról, hogy ő egy isten, de akkor sem” – idézi Magnussent a Motorsport.com szakoldal.

Amikor felvetették neki, hogy Alonso elmondása szerint ő csak vissza akart előzni a dán korábbi manővere után, így reagált a versenyző: „Hat-nyolc autó haladt egy kisebb csoportban, az Ascari kijáratánál pedig Fernando valószínűleg a fékjeit melegítette, mert nem ment túl gyorsan. Én viszont igen, ezért szimplán megelőztem, aztán viszont valamilyen oknál fogva úgy döntött, rám gyorsít és visszazárkózik rám ahelyett, hogy lemaradt volna, ahogy mindenki más is tette. Nyilván szélárnyékot fogott, de nem engedtem el.”

Magnussen a McLaren spanyoljának nevetős rádióüzenetére is reagált: „Az időmérő után személyesen is odajött és a képembe röhögött. Teljesen tiszteletlen, alig várom, hogy visszavonuljon. Úgy beszél a köreiről, mintha azok mennyeiek lennének vagy nem is tudom. Tényleg azt hiszi magáról, hogy ő egy isten, nagyon szórakoztató.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: