DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Idei legjobb időmérőjén van túl a Williams

2018-ban még nem volt képes ilyen teljesítményre a grove-i alakulat, de most Monzában ismét kijött a lépés nekik a kvalifikáción. Lance Stroll bekerült a Q3-ba, ami biztató lehet a csapat számára.

Még így sem lesz egyszerű a pontszerzés a Williamsnek az Olasz Nagydíjon, de most közel kerültek hozzá, egy olyan pályán, ahol a motorerő számít a leginkább. Lance Stroll a 10. helyről vághat neki a futamnak, míg csapattársa a 12. legjobb időt futotta az időmérőn.

A fiatal kanadai pilóta nem tudta palástolni örömét a nehéz hetek, vagy inkább hónapok után: „Nagyon jó érzés lesz ma éjszaka megemészteni egy ilyen jó eredményt, minden csapattagomat meg fogom ölelni. Egyenesen örvendeztem a sisak alatt.”

„Nem hiszem, hogy ez az eredmény csak a pályának köszönhető, mert minden a körülményektől függ. Néha az ember elkapja a ritmust, és minden összejön, ma ez történt velünk. A Q1-től kezdve jó formában voltunk, és ezt tovább építettük: egy jó kört raktunk össze a Q2-ben, így jutottunk be a legjobb tíz közé, ahol az utolsó hely volt a maximum” – folytatta értékelését Stroll.

„Nem kétséges, hogy a vasárnap kihívásokkal teli lesz, mert küszködünk az egyenesekben a sebességgel, és néhány riválisunkkal is meg kell majd küzdeni. A hozzáállásom nem fog változni, harcolni fogok, bármi történjen.”

 williams-az-olasz-idomerorol-2018



Szergej Szirotkinnak nem lett meg a Q3, és az orosz nem is nyilatkozott elégedetten a kvalifikáció után, neki nem jött be a szélárnyékkal való trükközés: „Személy szerint nem ez volt a legjobb edzésünk, mivel a teljesítményünk pénteken sokkal bátorítóbb volt, mint az időmérőn. Itt minden arról szólt, ki hogyan kapta el a szélárnyékot, és ki mögött haladt.”

„Ha az ember nagyon erre koncentrál, az hathat az autó egyensúlyára, és arra, hogyan viselkedik a pálya egyes szakaszain. Úgy gondolom, visszaesett a teljesítményünk, és őszintén szólva időt is veszítettünk.”

„Az utolsó kifutásomon egyáltalán nem kedvezett nekünk a szélárnyék. Időt veszítettünk néhány területen, és más lett a kanyaregyensúly, az autó pedig nem viselkedett megfelelően. Kemény időmérő volt, én pedig nem vagyok elégedett” – zárta frusztráltan mondandóját az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: