DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: A motorunk legális, ennyi!

A monacói versenyhétvége óta szinte szünet nélkül gyanúsítgatták a riválisok a Ferrarit azzal, hogy erőforrásuk hibridrendszere illegális. Az FIA azonban kimondta a végső ítéletet: szabályos.

Május óta folyik a huzavona, leginkább a Mercedes és Lewis Hamilton kérdőjelezte meg a rivális megoldásának szabályosságát. Bár a nemzetközi szövetség már a nyár folyamán (többször is) egyértelműen kinyilvánította, hogy a legmélyebb vizsgálatok eredményei is azt mutatják, az olaszok hibridrendszere tökéletesen megfelel a szabályok betűinek, időnként még mindig születnek félreérthető nyilatkozatok a vetélytársaktól, legutóbb éppen Hamiltontól.

A négyszeres világbajnok brit legutóbbi, „trükkös” megjegyzését az olaszok ugyan hivatalosan nem kommentálták, ám a Motorsport.com kérdéseire válaszolva a Scuderia technikai igazgatója, Mattia Binotto elmondta véleményét a vizsgálatról és annak eredményéről.

A Ferrari hosszú évek után a Mercedes elé került, az autó pedig szabályos


„Az erőforrás 2014 óta egy nagyon komplex rendszer. Az FIA tökéletesen ismeri az összes motorkomponensünket és azok működését, egyébként is az a dolgunk, ha a szövetség valamiben nem biztos, teljes mértékben együtt kell működnünk velük, hogy jobban megértsék” – reagált Binotto.

„Annyi történt, hogy az FIA szakemberei feltették kérdéseiket, mi pedig válaszoltunk rájuk és elmagyaráztuk. Ennyi történt. A szövetség egyértelműen elégedett, megkapott minden választ, amire szüksége volt, versenyautónkat hivatalosan is teljesen legálisnak nyilvánították. Részünkről örülünk, hogy ezzel egészében lezárták az ügyet.” Sebastian Vettelt nem érdekelték Hamilton megjegyzései és a jelek szerint a Ferrari technikai igazgatóját sem.

„A Mercedeshez képest kicsi a különbség, de nem tudok kiemelni semmit, amiben jobb, vagy rosszabb lenne az autó. Jelenlegi csomagunk a maga egészében működik ilyen jól, az aerodinamika, a karosszéria és az erőforrás is” – tette hozzá Binotto. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: