DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Magnussen rosszabbul járt ezzel

A McLaren és a Haas pilótája az F1-es Olasz Nagydíj időmérőjének második etapja során talált egymásra a pályán – a spanyol világbajnok szerint ő ezzel igazából nem is vesztett semmit.

Érdekes jelenetek zajlottak le a monzai Q2 végén: a továbbjutásért harcoló Fernando Alonso és Kevin Magnussen olyan csatába keveredett a célegyenes végén, mintha már a versenyen lettek volna. A visszajátszásokból kiderült, hogy a Haas pilótája vágott be először a McLaren elé, a spanyol azonban a külső íven sem hagyta magát, így aztán már az első sikánban dobhatták ki a kukába a gyorskörüket. Alonso félig nevetve meg is jegyezte a rádióban, hogy „Magnussen versenyezni akart az 1-es kanyarban”, míg a dán már kevésbé volt lelkes, amikor annyit mondott: „Mi a fenét művelt Fernando?”.

A bokszutcában a két csapatvezető, Günther Steiner és Zak Brown is megvitatta az esetet, és szemlátomást nem jutottak egyezségre – a mondandójukat majd a felügyelők előtt is előadhatják a két pilótával együtt, ugyanis természetesen beidézték őket. Alonso aztán a helyszínen tartózkodó médiának nyilatkozva is értékelte a történteket:

„Mindannyian együtt haladtunk a kivezetőkörünk végén, és ebben a nagy forgalomban az egyik Haas úgy döntött, megelőz engem és a boly kellős közepén kezdi meg a gyorskörét. Együtt kezdtünk meg a körünket, együtt érkeztünk meg az 1-es kanyarba, és jól tönkretettük mindkettőnk körét. A Haasé a harmadik vagy a negyedik legjobb autó a mezőnyben, erre kiesik a Q2-ben, míg nekem az egyik célom eleve az volt, hogy bejussak oda. Számomra ez nem sok mindenen változtat, valószínűleg nekik jobban számít, de nagyon nagy móka volt.”

FRISSÍTÉS: A versenyfelügyelőség végül egyik pilótát sem büntette az incidensért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: