DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelt nem érdeklik Hamilton megjegyzései

A legutóbbi futam győztese nem biztos abban, hogy értette riválisa a Ferrari trükkjeire vonatkozó nyilatkozatát, de nem szentel neki figyelmet, arra összpontosít, hogy győzzön Monzában.

Az FIA vizsgálatai többszörösen bizonyították, hogy a Ferrari különleges megoldása az energiavisszanyerő-rendszer terén tökéletesen megfelel a szabály betűinek, így nem illegális. Monaco óta a szövetség szakemberei többször is mélyen analizálták az olasz erőforrást, de semmilyen illegális dolgot nem találtak.

A Mercedes ennek ellenére oda-odaszúr a fő riválisnak, Belgiumban Lewis Hamilton tett egy erősen félreérthető utalást, ami miatt magyarázkodnia kellett, hogy ő nem kérdőjelezi meg a Ferrari versenyautóinak legalitását. Vettelt nem teljesen győzte meg a kimagyarázás, de nem is nagyon érdekli, mit mond az autóról Hamilton.

Hamilton nehezen viseli, hogy hosszú idő után nem az övé a legjobb autó, hanem a Ferrarié


„Azt hiszem, mondott valamit a sajtótájékoztatón a trükkökkel kapcsolatban, de úgy vélem, többször is elmondta, hogy nem szeretné, ha rossz értelemben magyaráznák ki szavait. Lehet, hogy tényleg így gondolta, de nem vagyok benne egészen biztos” – kérdőjelezte meg riválisa magyarázatát Sebastian Vettel.

„Mindannyian tudjuk, hogy az FIA felelős azt ellenőrizni, hogy az autó legális, vagy sem. Számos alkalommal vizsgálták meg a versenyhétvégék során az autónkat, hogy bizonyítsák, minden rendben van. Úgyhogy addig, ameddig tőlük nem hallok bármit ezen a téren, minden rendben van és a többiekre is ugyanez vonatkozik” – tette hozzá a négyszeres világbajnok német.

A V6-os turbóéra (újbóli) megjelenése, 2014 óta mindig a Mercedes dominált, így mindenkinek szokatlan, hogy ezúttal a Ferrari az etalon. „Szerintem az emberek az utóbbi öt évben elfelejtették ezt az érzést, azok után, hogy végig a Mercedes dominált, különösen a motor tekintetében. Keményen dolgozunk, hogy ezen a hétvégén is a legjobb teljesítményt nyújthassuk, különösen a vasárnapi versenyen” – tekintett előre Vettel. Korábban Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója is úgy nyilatkozott, inkább kívánja Vettel sikerét, mint a Mercedesét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: