DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Most már tudom, mi nem fér bele

Az Olasz Nagydíj péntekjének leggyorsabb idejét futó Sebastian Vettel igyekezett elviccelni a második edzésen történt kicsúszását, míg Kimi Raikkönen ezúttal sem volt beszédes kedvében.

A három helyett nagyjából egyórányi száraz pályás gyakorlás jutott az F1-es mezőnynek a monzai edzésnapon, hiszen a vizes pályán zajló első tréning után a másodikat a Marcus Ericsson balesete miatti piros zászló kurtította meg. A Ferrari a nyitóedzésen csak Kimi Raikkönennel folytatott érdemi munkát, aki messze a legtöbb, 28 körig jutott abban a másfél órában, ami a második helyre volt elég számára. A finn aztán a második gyakorláson is ezt a pozíciót szerezte meg, immár saját csapattársa mögött, ezzel maximalizálva a helyszínre kilátogató nézők pénteki örömét.

Dl77e_8UwAAfEsf



Persze ő maga még nem lát okot különösebb lelkesedésre: „Rendben volt a napom. Nem tudom, hogy a többiek mivel foglalkoztak. Nem vezethettünk sokat száraz pályán, de ez mindenkit egyformán érintett. Szerencsések vagyunk, hogy volt legalább egy száraz edzésünk” – morogta el semmitmondóan Raikkönen.

Az érdekes dolgok ezen a pénteken Vetteltől érkeztek, úgy a pályán, mint a nyilatkozat terén is. A német nem sokkal azt követően, hogy megfutotta a nap legjobb köridejét 1:21,105-tel, elveszítette irányítását az autója felett a Parabolicában, és egészen a gumifalig csúszott a kavicságyon keresztül – amit a hatásos poén kedvéért homokozónak nevezett az edzés utáni megszólalásában.

„Megpróbáltam, de most már látom, hogy mi nem fér bele. Ezt jó tudni. Reméltem, hogy sikerül ütközés nélkül megúsznom, de végül enyhén mégis hozzáértem a falhoz. Eltört a hátsó szárnyvéglap, amit ki kellett cserélnünk, de az autó rendben működött a továbbiakban is. Legalább sikerült kijönnöm a homokozóból, ami gyerekkoromban még nehezen ment, de manapság már nem szeretek ott olyan sok időt tölteni. Örülök, hogy folytatni tudtam” – összegezte a napját a bajnoki tabellán Lewis Hamilton mögött 17 pontos lemaradásban lévő Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: