DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Kapok én még idén büntetést

Daniel Ricciardo reálisan látja a szezon hátralevő részét. Az Olasz Nagydíj hétvégéjén motorcsere miatt rajtbüntetésben részesül, de az ausztrál tudja, ez nem az utolsó visszasorolása lesz idén.

Sajnos a Renault-motorok sem teljesítményben, sem megbízhatóságban nem veszik fel a versenyt a Ferrari-Mercedes duóval már évek óta. Sok szakember szerint már a Honda is tudja azt a tempót, amit a francia egység, jövőre pedig a japánok meg is előzhetik a riválist.

Daniel Ricciardo alatt is többször meghibásodott már a Renault erőforrása idén, Belgium után Olaszországban is a rajtrács végére kényszerül motorcsere miatt. A Red Bull pénteken teszteli a C-variánsú, fejlesztett erőforrást és ha megfelelőnek találja, Max Verstappen is megkapja szombattól. Ha nem, akkor az ausztrál egy új, B-specifikációjú egységet kap.

Az ausztrál jövőre a Renault gyári csapatához igazol


„Nagyon valószínű, hogy nem ez az utolsó büntetésem, még egyszer fogok kapni az év során valamikor. Az, hogy Szingapúrtól büntetés nélkül végigvigyem az évet ugyanazzal az egységgel, jelenleg túl nagy falatnak tűnik. Úgyhogy valószínűleg valamikor még visszasorolnak az idei évben” – ismerte el Daniel Ricciardo.

Az idén már két futamot megnyerő pilóta támogatja a Red Bull döntését, hogy inkább itt vállalják a motorcserét és a rajtbüntetést, mint Szingapúrban, ahol az istállónak győzelmi esélyei lehetnek.

„A csapat döntött így, de egyetértettem velük. Természetesen jobb lenne Monzában is az elejéről indulni, mert versenytempóban mindig jók vagyunk. De ha Szingapúrt helyezem előtérbe, az egy olyan helyszín, ahol semmiképpen nem akarjuk egy büntetés rizikóját vállalni, jelenlegi csomagunknak fekszik az a pálya” – tekintett előre Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: