DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mennyit tudsz a hivatalos magyar Scuderia Ferrari Rajongói Klubról?

Létezik egy rajongói klub Magyarországon, amely már lassan nyolc éve működik és közel két éve a Ferrari is elismerte hivatalos rajongói klubjaként.

A magyarországi Scuderia Ferrari Rajongói Klub történetének kezdete egészen 2010 őszéig nyúlik vissza. Elnökünk, Varga Csaba már 17 éves korában fejébe vette a magyarországi Ferrari-közösség megalapításának gondolatát, így egy korábbi vezetőségi tagunkkal, György Gergellyel megalapították a Scuderia Ferrari Rajongó Klub Facebook-csoportját, mely kezdetben nem hivatalos keretek között működött, ugyanakkor egy egészen nagy létszámú, pozitív hangulatú közösség alakult ki a csoport berkein belül. Ezek alapján Klubunk hivatalos megalapítását 2010. december 5-ére datáljuk.

Az alapító- és vezetőségi tagok Vas megyei származásából kifolyólag ekkor még Vas megyei székhellyel működtünk. Itt szeretnénk megköszönni Kiss Csaba, valamint László Gergely munkáját, akik már nem aktív tagjai Vezetőségünknek, viszont munkájukkal ők is hozzájárultak jelenlegi helyzetünkhöz, sikereinkhez.

Logo_BUDAPEST HUNGARY



Az idő előrehaladtával csoportunk túllépte a 8000 fős tagsági létszámot, így egyre inkább megfordult a fejünkben a hivatalos licensz megszerzésének gondolata. Mivel időközben Varga Csaba elnökünk Budapestre költözött, így új kapuk és új lehetőségek jelentkeztek számunkra, többek között barátságot kötöttünk Méhes Károly íróval és a budapesti Ferrari-szalon kollégáival is.

2016 decemberében tettük meg az első lépést a hivatalos klubbá válás útján, ugyanis egy novemberi vezetőségi gyűlés után felvettük a kapcsolatot a Ferrari SpA. ezen területen tevékenykedő kollégáival. Hosszú jogi és adminisztratív folyamatok után 2017. október 24-én Klubunk a hivatalos Scuderia Ferrari Rajongói Klubok rangsorába lépett. Az olaszországi Cavallino bárban elnökünk, Varga Csaba aláírta a partnerségi szerződést, mellyel megkaptuk a hivatalos licenszet, a név-  és embléma használati engedélyeket és szabad kezet kaptunk, hogy Magyarországon egyedüliekként hivatalos Ferrari klubként működhessünk.

39917952_346908645850700_3163702631407288320_n

A csapat minden tagja kivette a részét a munkából, így köszönjük az eddigi munkáját elnökünknek, Varga Csabának, André László alelnökünknek, Strohmayer Attila, Valánszki Zsolt, Tóth Zoltán, és Geyer Kirill adminisztrátorainknak, Gergely György pénztárosunknak és Szántó Gábor weboldal-fejlesztőnknek.

A közelmúltban számos eseményen tudtuk képviseltetni magunkat, mint magyarországi rajongói klubot, kezdve a 2018-as Ferrari Challenge napokon, Brnóban, ahol hatalmas élménnyel lehettünk gazdagabbak a millió tűzpiros autó között élvezve a rendezvényt. Szintén jelen voltunk a 2018-as Magyar Nagydíjon, ahol sok rajongókkal megismerkedhettünk, beszélgethettünk a terveinkről, meglátásainkról, és persze magáról a Forma-1 világáról.

36541431_2078623615545349_7952488366405058560_n

A 2018-as évben mindezek mellett kettő közös futamnézést is rendeztünk, melyen egészen szép számmal jelentünk meg, és szurkoltunk kedvenc csapatunknak, közben jól szórakozva, megismerve egymást, és a legjobb finomságokat fogyasztva. Itt szeretnénk megköszönni a budapesti Tiltott Csíki Söröző által kínált lehetőséget, miszerint helyet biztosítanak nekünk a rendezvényeink lebonyolításához. Hálásak vagyunk, hogy ilyen komfrontált, színvonalas környezetben tölthetjük el a közös rendezvényeinket,

A közeljövőben még több közös rendezvényt szeretnénk, valamint szeretnénk tovább növekedni, mint egységes Ferrari-közösség, akár már szervezetekkel együttműködve is, ugyanis legfőbb célunk, hogy minden magyarországi ferraris szívet egy lobogó alá tudjunk csalogatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: