DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Kvjat tényleg rajta van a listánkon

Christian Horner elismerte, hogy valóban fennáll a lehetősége annak, hogy Danyiil Kvjat visszatér korábbi csapatához, a Toro Rossóhoz. Az orosz jelenleg a Ferrari fejlesztési pilótája.

Danyiil Kvjat karrierje úgy tűnt, hogy végre elkezd felfelé ívelni, amikor a 2016-os Kínai Nagydíj dobogójának második helyére állhatott fel, amellyel másodszor végzett az F1-ben az első három között, azonban három futammal később már a kiscsapatnál, a Toro Rossónál találta magát.

Oroszországban, saját hazai futamán torpedózta meg hátulról kétszer is a rajt utáni métereken Sebastian Vettel Ferrariját Kvjat, ami után úgy határozott a Red Bull vezetősége, hogy az akkor még csak 18 éves Max Verstappenre cseréli balhés orosz versenyzőjét. A holland azonnal élt is a lehetőséggel, és azonnal megnyerte a Spanyol Nagydíjat, amivel be is biztosította mind a saját helyét a Red Bullnál, mind Kvjat helyét, eggyel lentebb. Az év hátralévő részében Kvjat már csak 5 pontot tudott szerezni a Toro Rosso és saját maga számára, majd méltatlanul távozott az F1-ből.

Furcsa lenne Kvjatot ismét a Toro Rosso színeiben látni


Azóta az orosz a Ferrari kötelékébe került, most viszont szárnyra kaptak a hírek, melyek szerint akár még ő is esélyes lehet arra, hogy jövőre valamelyik Toro Rossót vezesse. Még mindig csak 24 éves Danyiil Kvjat, és 72 nagydíj tapasztalatával valószínűleg segítségére tudna lenni a Toro Rossónak, ezért számításba is került a kistestvérnél, mint lehetséges versenyző 2019-re.

„Nos, az év ezen szakasza tele van pletykákkal. Monza pedig kifejezetten a melegágya ezeknek a híreknek” – mondta Horner a Sky Sports-nak. „Azt gondolom, a Toro Rossónál eléggé nyitott a helyzet, szóval minden lehetőséget számba veszünk, így Danyiil is egyike azon rengeteg versenyzőnek, aki rajta van a listánkon. Ez egyértelmű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: