DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas reméli, hagyják nyerni

Valtteri Bottas bízik abban, hogy a Mercedes adott esetben, ha győzelemre állna, nem utasítaná Lewis Hamilton mögé a világbajnoki összetett pontverseny miatt. Idén még nem nyert a finn.

A világbajnokság állását vizslatva könnyű kikövetkeztetni, hogy a Mercedes Lewis Hamiltonra, a Ferrari pedig Sebastian Vettelre alapoz, mivel a két csapattárs (Bottas és Kimi Raikkönen) alapos lemaradással követi őket, már csak matematikai eséllyel a végső győzelem elhódítására. Érdekes, de sem Bottas, sem Raikkönen nem nyert idén még versenyt, a két istálló másik pilótája azonban öt-öt sikerrel büszkélkedhet.

A napokban egyértelművé tette a Mercedes, hogy erősen fontolgatják innentől a csapatutasítás alkalmazását, bár nem szeretik. Igaz, ha visszaemlékszünk, a Német Nagydíj hajrájában is egyértelműen megkapta rádión az ukázt Valtteri Bottas, hogy ne támadja Hamiltont, hanem tartsa pozícióját a második helyen.

A Mercedes előtt a világbajnoki cím lebeg, így elvileg jöhet a csapatutasítás Monzában is


A rutinos finn hisz abban, hogy a német gyári istálló egyformán fogja kezelni mindkét pilótáját Olaszországban. A szakértők arra számítanak, hogy ha Bottas közvetlenül Hamilton előtt haladna, akkor helycserére kérnék őket, mivel a két versenyző között a tabellán 83 egység a különbség, míg a lendületben levő Vettel mindössze tizenhéttel követi az éllovas britet.

„Hogyan befolyásolna, ha a csapat segédszerepre kérne? Biztosan sok minden más lenne, már az is, ahogy a hétvégét megkezdeném. De úgy vélem, most még mindkettőnket egyformán támogatnak csapaton belül. Ha megvan a megfelelő tempóm a futamgyőzelemre, a csapaton múlik, hogyan kezeli a szituációt” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Nem hinném, hogy teljesen elveszteném a szabadságom és nem engednének nyerni, ha meglenne rá a lehetőségem. Függ az éppen aktuális helyzettől, ha egyértelműen pontokat vennék el Lewistól, meglátjuk, hogyan történnek majd a dolgok. De szerintem nem történik semmilyen kíméletlen beavatkozás, mindkettőnket méltányolnak csapaton belül” – tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: