DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Még nincs itt az idő visszavonulni

Egyre több az arra utaló jel, hogy Kimi Raikkönen továbbra is a Ferrarinál marad. Az Olasz Nagydíj előtt beszélt a finn érzéseiről, és arról, mit vár az előttünk álló hétvégétől.

Hivatalos bejelentés még nem történt a maranellóiak részéről, de az olasz sajtó már úgy tudja, hogy a csapat 2007-es világbajnoka újabb két évre írt/ír majd alá a Ferrarihoz. Ezzel pedig Charles Leclerc esne el attól a lehetőségtől, hogy a következő években a leghíresebb F1-es istálló pilótája legyen, így lehetséges, hogy lassan megválaszolhatjuk az átigazolások utolsó kérdéseit.

Az olaszok csapatfőnökével ellentétben Raikkönen nem érzi plusz terhet a Ferrari hazai nagydíja előtt: „Nem hiszem, hogy itt nagyobb nyomás lenne rajtunk, mert ez azt jelenti, hogy jól akarunk teljesíteni magunkért és a csapatunkért. Én csak a szokásos dolgot érzem, ami azért van rajtunk, mert el akarjuk érni a céljainkat.”

raikkonen-monza-elott-2018-02



A finn a Mercedes és a Ferrari közötti szoros csatáról is szót ejtett: „Ez az elmúlt egy hét volt eddig a legjobb, de ez talán nem tart ki a következő hétvégén. Nagyon kis különbségek döntik el, ki a leggyorsabb a fordulóban vagy a versenyen, és ha nincs minden a helyén, nem fog nyerni az ember.”

„Rendkívül kicsi a differencia, és ráadásul pályáról pályára változik, mivel azok vagy fekszenek az autónak, vagy nem. Olyan nüanszokról beszélünk, amik a végeredményt is megváltoztathatják. Csak a legjobbunkat kell nyújtanunk, és meglátjuk, hol végzünk vasárnap.”

Raikkönent arról kérdezték, mit tenne, ha csapattársával kellene fej-fej mellett harcolnia Monzában: „Nem tudom, meglátjuk. Nyilván a célunk az, hogy mindkét autóval a mezőny elején legyünk, de nem tudni, hogy fog végződni. Tudjuk, mit kell tennünk, amikor egymás ellen versenyzünk, mindig megpróbáljuk szabályos eszközökkel legyőzni a másikat, nem látok egy ilyen helyzetben más különbséget.”

raikkonen-monza-elott-2018

Mint oly sokszor, most is felmerült a kérdés, mi lesz a Ferrari veteránjával a következő években: „Nem érzem, hogy most másképpen vezetnék, mint 10 éve. Jól vezetek, legalábbis szerintem, és ez pont elég is nekem. Nem lennék itt, ha azt gondolnám, hogy már nem vezetek olyan jól, mint kellene. Az én dolgom eldönteni, mikor elég, de ki tudja? Talán egy reggel felkelek, és már nem leszek gyors többé. Még nincs itt az idő (a visszavonulásra), és ez arról is szól, hogyan érzi magát az ember vezetés közben, jól vagy rosszul.”

„Mindig azt mondják, hogy a sebesség egyszer eltűnik, de eddig ez nem történt meg. Talán egy reggel már nem lesz meg, de ezt nem lehet dátumhoz kötni. Ha megvan, megvan, ha nincs, akkor ez van.”

Raikkönen nyilatkozatából tehát az vezethető le, hogy a finnek esze ágában sincs még visszavonulni az F1-től.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: