DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris esélyei komolyak a McLarennél

Belgiumban az első szabadedzésen Fernando Alonso helyett Lando Norris vett részt. Az istálló sportigazgatójára nagyon jó benyomást tett az ifjú brit, aki eséllyel pályázik a csapat másik ülésére.

Monzában az egyik pénteki szabadedzésen ismét szerepet kap a feltörekvő tehetség, aki a Formula-2-ben is kiváló dolgokat művel és az eddigi Formula-1-es lehetőségeivel is remekül élt. Gil de Ferrari, a McLaren istálló sportigazgatóját lenyűgözte, mennyire gyorsan alkalmazkodott az új körülményekhez a brit.

További fegyvertény, hogy azonnal jobb időt autózott, mint az állandó pilóta, Stoffel Vandoorne, 1:47,364-es köridővel. Ez is egy alap az ifjú pilóta dicséretére, de a rutinosabb belga mérges emiatt, mivel ő azért lett utolsó, mert folyamatosan technikai problémák hátráltatták, így az összehasonlítás nem reális. Norris azonban igencsak kitett magáért.

Norris pozitív benyomást tett Gil de Ferranra


„Rendelkezik azzal a képességgel, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodik bármilyen szituációhoz. Ezt a teszteken is megfigyeltem és a belga szabadedzésen szintúgy. Szerettük volna, ha még jobban fejlődik, ennek részeként dobtuk a mélyvízbe, a legutóbbi FP1-en” – nyilatkozta Gil de Ferran.

„Egészen más leszorítóerővel találkozhat, valamint egyszerre sok versenyautóval, ez a pályán szerzett tapasztalat mindennél fontosabb és szerettük volna megadni neki ezt az élményt. Rettentő gyorsan felvette a sebességet és jó munkát végzett az istálló számára is, még csak nem is hibázott. Nagyszerű versenyző” – dicsérte tesztpilótáját a brazilok kétszeres CART-bajnoka.

A szabadedzéseket azért kapta meg Norris, hogy ezzel értékelje őt a McLaren? „Önök úgy nevezik, értékelés, én inkább azt mondom, fejlődés. Egy pilótát nehéz értékelni pusztán abból, hogy egy-két szabadedzésen részt vesz, szélesebb rálátásra van szükség. Lando esetében is így történik” – tette hozzá de Ferran. Norris tehát eséllyel pályázik a McLaren másik ülésére, de semmi nincs még eldöntve az istállónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: