DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Most még nagyobb nyomás van a Ferrarin

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke egy bokszmeccshez hasonlította a Mercedesszel vívott F1-es küzdelmüket - most mindenki Ferrari-sikert vár hétvégén...

Nagy várakozás előzi meg a hétvégi monzai Formula-1-es eseményeket Olaszországban, hiszen hosszú évek után ismét reális győzelmi esélyei vannak saját közönsége előtt a Ferrarinak. A Spában látott erőviszonyok alapján egyértelműnek tűnik, hogy a Scuderia jelenleg a Mercedes előtt van, ezt pedig mindkét istállónál így látják, a maranellóiak éppen ezért meglehetősen bizakodók.

"A spái győzelem után még nagyobb nyomás van rajtunk" - mondta a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene a Sky Sports Italai kérdésére a milánói F1-es fesztiválon. "Ezt megszoktuk már, így kell teljesítenünk és bár eltartott egy darabig, de végre hozzuk az eredményeket. Itt mindenki a Ferrarit akarja látni és a háttérben dolgozó embereink a rocksztárok."

ferrari_6



Arrivabene szerint egyébként most mindenki, aki a Ferrari kötelékébe tartozik, extra motivált, hiszen érzik, hogy jól dolgoznak és hogy most reális esély van arra, hogy megtörjék a Mercedes sorozatát. Az esetleg monzai győzelem még egy plusz lökést adhat mindenkinek azon felül, hogy a bajnoki tabellán is csökkenthetnék vele a hátrányukat.

"Még mindig le vagyunk maradva, szóval menetről menetre kell néznünk a dolgokat. Attól, hogy megnyerünk egy menetet, a küzdelemnek még nincs vége, márpedig a végső célunk az, hogy azt nyerjük meg. Mi hozzászoktunk ehhez, a nyomáshoz, a Mercedes nem, szóval azt mondjuk mindenkinek, hogy tartsuk őket nyomás alatt. Előbb vagy utóbb nagyon keményen meg fogjuk őket ütni, mi leszünk a rosszfiúk és mi tudjuk, hogy ez mennyire tud fájni" - hozta párhuzamba az F1-et az ökölvívással a csapatfőnök.

Az biztos, hogy most minden olasz örömünnepre készül Monzában és el sem tudják képzelni, hogy ne a Ferrari nyerjen hétvégén - ha valamiért ez mégis máshogy alakul, a csalódottság minden eddiginél nagyobb lehet...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: