DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az is váratlan, hogy Kvjat visszatérhet az F1-be, meg az is, hogy melyik csapattal

Egyáltalán nem mondhatjuk, hogy idén ne lennénk elkényeztetve átigazolási pletykákkal, de a Formula-1-es paddock még mindig tartogat váratlan neveket és összeállásokat – most egy újabb került be a kalapba 2019-re.

A Motorsport értesülései szerint ugyanis reális esélye van annak, hogy Danyiil Kvjat a következő szezonra visszatér a Toro Rossóhoz, ahhoz a csapathoz, amely tavaly szezon közben adta ki az útját, és ahhoz a Red Bull családhoz, amelynél számos meghurcoltatást kellett átélnie az elmúlt években.

DfGwhv-WAAMQUWL



A Toro Rosso pilótahiányban szenved, mivel a Red Bull egykor virágzó juniorprogramjában jelenleg nincs olyan feltörekvő tehetség, akinek elég tapasztalata vagy licenszpontja lenne a jövő évi debütáláshoz. Erre a problémára csak ráerősített az anyacsapattól váratlanul lelépő Daniel Ricciardo, aki jövőre már a Renault színeiben fog versenyezni, a helyére felléptetett Pierre Gasly pedig egy újabb ülést hagy szabadon a faenzai csapatnál, ahol egyelőre a várakozásokat alulteljesítő Brendon Hartley helye sem biztos.

Az értesülések szerint már a Belga Nagydíj hétvégéje során találkozott egymással a Red Bull és a Ferrari vezetősége, hogy tárgyaljanak az orosz pilóta jövőjéről – Kvjat ugyanis azt követően, hogy a Red Bulltól való 2016-os lefokozás után még másfél szezont eltöltött a Toro Rossónál, a Ferrarihoz csatlakozott, ahol azóta fejlesztőpilótaként alkalmazzák, így főként a szimulátorban dolgozik.

A még mindig csak 24 éves és kétszeres dobogós Kvjat újbóli leigazolása mellett a Red Bull vezetősége, Christian Horner és Helmut Marko kifejezték érdeklődésüket a Ferrari tesztpilótája, Antonio Giovinazzi iránt is, aki már komolyabban is szeretné megvetni a lábát a mezőnyben azt követően, hogy a 2017-es szezon elején két futamra beugorhatott a Sauberrel.

Esélyes lehet még a Toro Rosso ülésére akár két jelenleg a McLaren kötelékében lévő pilóta, Stoffel Vandoorne vagy Lando Norris is. A faenzaiak emellett megpróbálkozhatnak más korábbi pilótáik, mint Sebastien Buemi vagy Jean-Eric Vergne visszacsalogatásával, ők azonban már jelezték, hogy nem vágynak többé az F1-es mezőny hátsó felére, hiszen mindketten a Formula-E bajnokaiként jól érzik magukat az elektromos sorozatban és a hosszútávú versenyzésben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: