DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso használt karosszériával megy Monzában

Fernando Alonso hatalmas balesetet szenvedett Belgiumban, így a csapatnak sok dolga volt a héten az autó újjáépítésével. A spanyol elárulta, mivel töltötte a McLaren gárdája az utóbbi napokat.

Szinte lemásolták a 2012-es spái balesetet egy héttel korábban a Belga Nagydíjon. Nico Hülkenberg Fernando Alonsóba szállt bele hátulról, aki pedig Charles Leclerc autóját kapta telibe, és esett át rajta. 

Az eset után nem sok maradt az MCL33-as vázából, így a csapatnál úgy döntöttek, hogy egy korábban használt alkatrészhez térnek vissza, árulta el Alonso: „Azt hiszem, ez az a karosszéria, amit a téli teszteken vagy az első versenyeken használtunk, tehát mentünk már vele. A motorral remélhetőleg minden rendben lesz, de ez csak az első szabadedzésen fog kiderülni.”

„Pénteken fogjuk betenni, így akkor tudjuk majd megerősíteni, hogy minden rendben ment-e. Felmerült néhány probléma múlt vasárnap, majd hétfőn és kedden is, de mindent alaposan megvizsgáltunk, és remélhetőleg minden rendben lesz az erőforrással.”

 alonso-monza-elott-2018



„Eddig elég szerencsések voltunk, de talán kifogyunk az alkatrészekből, most azzal kell gazdálkodnunk, ami az autóban van. Amint mondtam, elég szoros lett, mert hatalmas volt a sérülése. Négy napunk maradt rá, hogy felépítsük az új autót Monzára” – folytatta a nehézségekkel a spanyol pilóta.

Alonso arról is beszélt, miért sajnálja igazán a Belgiumban történteket: „Hülkenberg, Bottas és Sainz büntetése miatt úgy nem akartunk motort váltani Spában, és a 14. pozícióból akartunk profitálni, de aztán az első kanyarban kiestünk a versenyből. Még kell fizetni majd a büntetés miatt később, így ez kétszer is nulla pont lesz. Egyszer Spában egy másik pilóta miatt, és egyszer pedig azért, mert büntetést kapunk a motor miatt. Szomorú.”

A balesetben nem maradt sértetlenül a kétszeres világbajnok sem, aki jobb csuklójában érzett egy kis fájdalmat: „Igen, rendben van. Vasárnap még fájt egy kicsit, mert a kezemben maradt a kormány, amikor Leclerc-nek ütköztem. Minden nap jobb lett, és rendben lesz hétvégére. A hátamban csak kedden éreztem fájdalmat, vasárnap és hétfőn is minden rendben volt és most rendben is van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: